Skrbi in stres lahko motijo ​​vaše možgane in prispevajo k nemirnim nočem, obstaja pa tudi nekaj dnevnih navad, na katerih lahko delamo, da bi bolje spali. Opravili smo nekaj raziskav, da bi ugotovili, katere navade pred spanjem je vredno odpraviti za dober počitek.

1. Skok naravnost v posteljo

Ob koncu napornega dne si verjetno želite le, da glavo končno položite na blazino. Toda ustvarjanje sproščujočih večernih ritualov lahko dejansko pomaga vašim možganom, da ločijo med dnevom in nočjo in to vam bo pomagalo hitreje zaspati. Vaša spalna rutina lahko vključuje lahek prigrizek pred spanjem, toplo prho in branje dobre knjige. Vaši večerni rituali ne smejo biti zapleteni, samo izberite nekaj, kar vas umirja in kar vam bo olajšalo počitek.

2. Pitje črnega čaja pred spanjem

Zeliščni čaji so znani po svojih pomirjujočih učinkih in se že leta uporabljajo za zdravljenje nespečnosti. In čeprav vam lahko številni čaji, na primer kamilica ali  sivka, pomagajo pri sprostitvi in ​​celo izboljšajo kakovost vašega spanca, nekatere pijače delujejo obratno. Na primer, črni čaj vsebuje veliko kofeina in lahko povzroči živčnost in nespečnost.

3. Spanje pod napačno odejo

Če ne moremo zaspati brez odeje, je izbira prave ključna za dober počitek. Odeje iz poliestra je enostavno prati in negovati, vendar niso najboljša izbira za boljši spanec. Poliester je sintetičen material, kar pomeni, da ne diha in telesu ne dovoljuje uravnavanja temperature, zaradi česar vam je lahko pretoplo in ne boste dobro spali.

4. V spalnici imate preprogo

Preproge lahko naredijo katero koli sobo prijetno, a preproga ob postelji ni najboljša izbira. Preproge  zlahka ujamejo prah in pršice, zaradi česar so odlično gojišče za škodljive bakterije. Študije so pokazale, da je kakovost notranjega zraka ključnega pomena za vaš spanec in lahko celo vpliva na vašo uspešnost naslednji dan.

PREBERITE TUDI: Pomanjkanje spanja pospešuje staranje kože

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj