.. svojih potnikov, drugih voznikov in vseh pešcev, ki so morda v bližini. Čeprav se v nekaterih situacijah prometni nesreči ni mogoče izogniti, lahko na več načinov spremenite svoje vozniške navade, da bodo varnejše za vas in ljudi okoli vas. Tu je naših 5 najboljših nasvetov za izogibanje prometnim nesrečam.

Izogibajte se motnjam

Obstaja veliko distraktorjev, zaradi katerih se prometne nesreče lahko zgodijo. Če govorite po mobilnem telefonu, pošiljate sporočila in si dovolite, da vas moti radio, vse to pomeni, da niste pozorni na cesto in na nepredvidene dogodke.

Bodite pozorni na območje

Območje, na katerem se vozite, je lahko enako pomemben dejavnik prometne nesreče kot ljudje na cesti z vami. Obstajajo kraji, kjer se zgodi veliko nesreč, pa tudi okvare na cestah, ki so prispevale k nesreči. Slabo vzdrževane ceste, zapletenia križišča v urbanih območjih in slepi vogali lahko privedejo do nesreče, če se ne zavedate morebitnih pasti v svoji okolici.

Omejite vožnjo ponoči

Ne glede na to, kako dobro poznate okolico in ste prepričani, da vidite kot mačka ponoči, nočna vožnja še vedno predstavlja svoje edinstvene izzive, ti izzivi pa imajo večje tveganje za nesreče. Vaš vid je omejen s šibko osvetlitvijo, nenadni bliski svetlobe z LED žarometov hi-žarkov pa vas lahko brez opozorila zaslepijo za nekaj ključnih sekund. Poleg tega so pijani vozniki ponoči pogosteje zunaj, kar vodi do večje nevarnosti trka s pijanim voznikom. Če morate voziti ponoči, bodite še bolj previdni in pozorni.

Vlagajte v svoje vozilo

Vaše vozilo je edina stvar med vami in trdnimi tlemi, zato je smiselno vložiti čas in denar, ki sta potrebna za vzdrževanje avtomobila, da bo v dobrem stanju.

PREBERITE TUDI: Take so posledice, če pišemo sporočila med vožnjo

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj