Če goste lase in na stotine las na glavi, vam lahko umivanje las in razčesavanje, vzame res veliko časa – še posebej, če naletite na neukrotljive vozle. Verjamemo, da bi ta čas lahko bolje izkoristile, zato vam predstavljamo nekaj nasvetov, kako ukrotiti te vozle.

1. Lase češite po segmentih

Česanje las je lahko precej težavno in celo boleče. Pri obravnavi vozlov je najbolje delati v odsekih. Podobno kot pri striženju, lase razdelite na manjše segmente, preden glavnik ali krtačo speljete skozi njih. Če so vaši lasje močno zapleteni, poskusite s prsti ali glavnikom s širokimi zobmi, da vas ne bo preveč bolelo.

2. Lase češite od spodaj navzgor

Najpogostejši način česanja las je od korenine do konice, toda pri reševanju zapletov je bolje, da začnete v bližini konic, da odstranite vozle in se usmerite navzgor. Začnite na konicah las, kjer so najpogosteje vozli, nato pa nadaljujte na srednji del las. Držanje las v eni roki, medtem ko si z drugo roko krtačite lase, pomaga preprečiti bolečino in olajša odstranjevanje vozlov. Ko so odstranjeni, lahko nadaljujete z normalnim česanjem.

3. Dobro vmasirajte šampon

Pri uporabi šampona je najbolje, da se osredotočite samo na lasišče. S konicami prstov vtrite šampon, medtem ko lasišče nežno masirajte. Izogibajte se neposrednemu nanašanju šampona na sredino in konce las, saj šamponi odstranjujejo olje z las in lasišča, zaradi česar se lasje nagibajo k izsušitvi. Ko boste še naprej penili in izpirali, se bo šampon vseeno razširil na preostale dele vaših las. Za najboljše rezultate uporabite naravni šampon brez sulfata.

4. Nežno posušite lase

Lasje so ranljivi in ​​nagnjeni k lomljenju, ko so mokri. Močno drgnjenje las in njihovo tesno zavijanje v brisačo lahko dejansko prispeva k nastanku več vozlov. Najbolje je, da lase z brisačo rahlo stisnete in posušite, nato pa pustite, da se posušijo naravno ali s pomočjo fena.

5. Izogibajte se mokremu češanju las

Ker so vaši lasje najšibkejši, ko so mokri, je priporočljivo, da se takoj po tuširanju ne lotite česanja. Ko počešete mokre lase, obstaja verjetnost, da se vam lasje zlomijo in sčasoma povzročijo vozle na različnih področjih. Namesto tega lahko nežno s prsti potujete po laseh, da jih zgladite.

PREBERITE TUDI: Domače maske za lase

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj