Kar naenkrat ste brez stresa, imate denar, ki ga lahko porabite za prave stvari, ki so dejansko pomembne. Ta življenjski slog vam pomaga razbremeniti življenje in prinaša pozitivnost. Nehajte kupovati stvari, ki jih ne potrebujete, poskusite minimalistično življenje.

Poskusite z javnim prevozom

Preden skočite na seznam, česa ne bi smeli kupiti, se odločite za uporabo javnega prevoza namesto uporabe lastnega vozila. Lahko se peljete z vlakom, delite avtomobile, kolesarite in celo hodite na krajše razdalje. Izpustite manj avtomobilskih emisij, nič ne porabite za bencin in ne potrebujete nenehnega vzdrževanja vozila.

Odstranite kramo

Vsi se nagibamo k kopičenju stvari, za katere menimo, da bi “lahko prišle prav” ali za “za vsak slučaj”, a če nekaj ne uporabljate več mesecev, se tega znebite.

Donirajte presežek

Preveč oblačil, pripomočkov, vključno s plastičnimi škatlami za shranjevanje itd., knjige … podarite vse. Počutili se boste lažje. Sedite, naštejte, česar resnično ne potrebujete, bodite iskreni do sebe in osrečite nekoga drugega.

Kupujte samo najnujnejše

Nehajte kopičiti toliko ličil, gelov za prhanje, losjonov itd. Ne potrebujete toliko. Najprej uporabite vse, kar že imate, nato pa kupite nove. Prav tako se lahko ob velikih razprodajah založite za celo leto in potem ne kupujete ničesar več.

Investirajte v izkušnje

Namesto da zapravljate denar za malenkosti, ki v resnici niso pomembne, vlagajte v izkušnje, saj se življenje bogati le s temi trenutki. Potujte, hodite, preizkusite nove športe itd.

PREBERTE TUDI: Minimalizem: 8 nasvetov, kako zmanjšati količino oblačil (iz izgledati bolje)PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj