… preprosta: ko boste prevzeli malce več gospodinjskih in starševskih obveznosti ter s tem razbremenili svojo drago, bo imela tudi več želje po spolnosti! Razloga za to sta dva: prvi je ta, da bo imela več energije, ker ne bo tako utrujena, drugi pa ta, da se za ženske predigra ne začne 5 minut pred spolnim odnosom temveč zjutraj oz. 24 ur prej! Torej ne bodite presenečeni, če ji ni do spolnosti, če sta se uro pred tem skregala ali če je iz službe hitela po otroka, nato domov skuhati kosilo in ko je vse pomila in pospravila, odšla še na vrt.

Da imajo pari boljši odnos in več in boljše spolne odnose, če si partnerja enakopravno delita gospodinjske in starševske obveznosti, pa je pokazala še ena raziskava, ki so jo med 900 pari opravili sociologi z univerze Georgia State University. V njej so ugotovili, da pri parih, kjer je večina gospodinjskih opravil in skrbi za otroke na ženskah, so ti poročali o slabših odnosih in spolnem življenju.

Pri parih, kjer je moški prevzel večji del obveznosti glede otrok, je bilo stanje enako dobro kot pri parih z enako porazdeljenimi obveznostmi. “Ugotovili smo, da ni negativnih vplivov, če imajo moški na sebi večji del skrbi za otroke. Moškim je pomembno, da so udeleženi pri skrbi in vzgoji otrok in so tudi bolj zadovoljni z odnosi.” So pa ugotovili še nekaj: pri takih parih so bile ženske najbolj zadovoljne s spolnim življenjem, moški pa najmanj.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj