Poleg pogostih bakterijskih in virusnih okužb naraščajo tudi bolezni, ki jih prenašajo komarji. Ne pozabite se ustrezno zaščititi pred njimi. To lahko storite z uporabo nekaj eteričnih olj in naravnih sestavin, ki so na voljo v vaši kuhinjski omarici.

1. Meta in kokos

Potrebovali boste: 

  • 12 kapljic eteričnega olja poprove mete
  • 30 ml kokosovega olja

Kaj morate storiti:

Zmešajte olje poprove mete s kokosovim oljem. To mešanico nanesite neposredno na roke in noge.

Zakaj deluje:

Olje poprove mete je eterično olje, ki dobro deluje pri odganjanju komarjev. Če ga kombinirate s kokosovim oljem, s tem povečate njegovo sposobnost odganjanja komarjev in v bistvu naredite svoj naravni repelent. Medtem ko poprova meta vsebuje spojine, kot sta limonen in mentol, ki komarje ne privlačijo, kokosovo olje vsebuje nenasičene maščobne kisline in emulgatorje, ki upočasnjujejo izhlapevanje molekul poprove mete. Odlična kombinacija.

2. Čajevec in kokos

Potrebovali boste: 

  • 10 kapljic eteričnega olja čajevca
  • 30 ml kokosovega olja

Kaj morate storiti:

Zmešajte olje čajevca s kokosovim oljem. Nanesite neposredno na izpostavljena področja kože.

Zakaj deluje:

Olje čajevca se pogosto uporablja zaradi svojih zdravilnih lastnosti. Močne antiseptične in protivnetne lastnosti naj bi hitro preprečevale in zdravile pike komarjev. Močna aroma olja čajevca je še en dejavnik, ki komarje ohranja daleč proč. Vendar je precej močna, zato ga je treba uporabljati v kombinaciji z dobrim oljem, kot je kokosovo olje.

PREBERITE TUDI:Test izdelkov za zaščito pred piki komarjev: le redki zares učinkoviti

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj