Po vsakem pranju ohranjati snežno bela oblačila je precejšen izziv, kajne? Tudi najdražji pralni praški in najboljši odstranjevalci madežev ne bodo naredili te čarovnije, po vrhu pa so ta sredstva še polna nezaželenih kemikalij.

Zakaj bi se obremenjevali, ko pa imamo rešitev na dosegu roke in to še najcenejšo, ter bolj naravno – s tremi večnimi, preprostimi naravnimi pomagači:

1. Najboljši ubijalec neprijetnih vonjav: soda bikarbona

Veliko se je že pisalo, da gre za “čudežni prašek”, ki odpravi marsikatero nadlogo v kuhinji, gospodinjstvu nasploh, ter je soda vsestransko uporabna tudi pri različnih zdravstvenih nevšečnostih (koristna je celo v boju proti avtoimunskim boleznim).

Kaj storiti? Skodelico sode raztopite v štirih litrih vode in v mešanico namočite oblačila. Nato jih po nekaj urah namakanja, sperite in posušite.

PREBERITE TUDI:  3 načini, kako izkoristiti neverjetne učinke sode bikarbone

2. Ponovno bela oblačila: z aspirinom

Če so vaša bela oblačila malce rumenkasta ali siva, je čas, da uporabite vaše skrivno orožje (ki bo bolj koristno oblačilom kot vašemu zdravju).

Kaj storiti? 6 aspirinov raztopite v štirih litrih tople vode. V njej oblačila namakajte nekaj ur, nato pa jih operite kot običajno.

3. Najboljša forumula proti madežem: kis + limona

Kombinacija kisa in limoninega soka tvori enega najbolj učinkovitih odstranjevalcev madežev, ki ste jih preizkusili kdajkoli!

Kaj storiti? Oblačila umijte kot običajno, le da namesto praška uporabite 2dcl kisa in sok dveh limon (če jih boste prali v pralnem stroju, mešanico nalijte v predal za prašek). Opazili boste, da na njih ne bo več vidnih neprijetnih madežev, prav tako pa bodo še prijetno dišala po citrusih.

PREBERITE TUDI:  10 načinov, kako lahko kis uporabite za pranje perila

Sporočite nam, kakšni bodo rezultati. Veseli bomo povratne informacije!

Foto: Pinterest

 

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj