Svoje lase umivate kar pogosto in to počnete že podzavestno. Verjetno se sploh ne zavedate napak, ki jih ob tem počnete.

PREBERITE TUDI: Nega tankih las: kako do večjega volumna?

Ne prečešete las, preden jih umijete

Lasje se ne morejo dobro umiti, če so zavozlani in ‘štrenasti’, saj voda in šampon ter balsam težje pridejo do las. Lase dobro počešite iz lasišča proti konicam, preden greste po prho.

Lase umivate s prevročo vodo

Las ne umivajte s prevročo vodo, saj jim le-ta lahko škodi in odstrani naravna olja. Z barvanih las lahko prevroča voda spere barvo prej. Mlačna ali topla voda bosta zadostovali.

Narobe šamponirate

Šampon bi morali na lasišče nežno vmasirati (to vam bo tudi dobro delo) in ne grobo nanesti. Lasje so najbolj ranljivi, ko so mokri, zato nežno z njimi.

Lasišče

Lahko se zgodi, da pozabite umiti lasišče. Umijemo namreč lase, premalo pozornosti pa posvečamo sami koži na glavi. Lasišče najlažje umijemo tako, da ga nežno masiramo in z njega odstranimo odvečno maščobo. Tako boste tudi povečali prekrvavitev samega lasišča.

Balzam nanesete tudi na lasišče

Če balzam nanesete tudi na lasišče, bodo lasje prej mastni kot sicer.

Pregrobi ste z mokrimi lasmi

Ko lase osušite z brisačo, ste lahko pregrobi. Lasje so najbolj ranljivi in lomljivi, ko so mokri, zato le nežno z njimi.

PREBERITE TUDI: To se vam lahko zgodi, če boste svoj šampon zamenjale za jabolčni kis

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj