Včasih se vam mudi in morate preskočiti ta korak pri negi las. Nekateri balzam celo preskočijo, saj se jim zdi, da lasje postanejo lepljivi, obteženi ali mastni. Ste nekdo, ki doživlja enako? Če je odgovor pritrdilen, obstaja možnost, da med uporabo balzama naredite nekaj napak in tu smo, da vam povemo, kako jih odpraviti.

1. Uporabljate ga na koreninah

Ko balzam nanesete na korenine, lasišče postane toliko bolj mastno. Vaše lasišče proizvaja naravni loj, da nahrani korenine in če nanesete balzam na lasišče, bodo korenine še bolj mastne in ravne. Trik je v tem, da balzam nanesete od srednje dolžine na konice las. Pustite, da se vpije približno minuto ali dve, nato pa ga sperite s hladno vodo, da zaprete povrhnjico.

2. Nanesete preveč balzama

Balzam je najpomembnejši korak v rutini nege las. Če ga preskočite, bodo vaši lasje le bolj krhki. Vendar pa lahko uporaba preveč balzama povzroči obloge na laseh in vaši lasje postanejo mastni in nekako obteženi. Koliko balzama morate nanesti, je dejansko odvisno od dolžine in potreb vaših las. Dobro pravilo je, da uporabimo eno ali dve kaplji balzama oz. bolj, kot so lasje suhi in poškodovani, več ga nanesete.

3. Ne uporabljate pravega balzama za svoj tip las

Da, tako kot se morate osredotočiti na šampon za svoj tip las, morate to storiti tudi z balzamom. Poiščite torej ustrezen balzam, ki ustreza vašemu tipu las in ga uporabljajte po potrebi – nič ne bo narobe, če ga kdaj izpustite. “Poslušajte” svoje lase.

PREBERITE TUDI: Domače maske za lase

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj