Ženske se pogosto pritožujemo nad tem, da ‘ta in ta maskara ni dobra’. In na koncu ugotovimo, da kar nobena ni dobra: ne glede na blagovno znamko; cenovni razred; kakšno ščetko ima in ali je nova ali stara. Morda pa problem tiči v načinu nanosa in ne maskari. Precej žensk namreč dela veliko napako pri nanašanju maskare.

Površen, nenatančen nanos

Pogosto se zgodi, da s ščetko ne zaobjamejo trepalnic že pri samem korenu in obarvajo le konice. To nikakor ne more dati res lepega videza trepalnic. Za lepe, goste, poudarjene trepalnice je nujno potrebno, da se nanos začne pri samem korenu trepalnic.

Če vas je strah, da bi se dregnile v oko, upoštevajte spodnje nasvete:

  1. Stopite zelo blizu ogledalu, da boste dobro videle in kontrolirale nanos.
  2. Še najbolje je, če uporabite povečevalno ogledalo – tako boste najbolj natančno videle, kako nanašati in do kam seže maskara.
  3. Bodite počasne in natančne – vzemite si to minutko časa zase.
  4. Zajemite trepalnice pri korenu in počasi vlecite proti konicam.
  5. Naredite več potegov – selite se od sredine očesa navzven in nazaj porti notranjemu kotičku, da res temeljito in natančno pobarvate vse trepalnice.

PREBERITE TUDI: 5 kozmetičnih trikov, ki bi jih morala poznati vsaka ženska

Nasvet za boljšo obstojnost

Dobro je, da pred nanosom maskare – tako za lepši nanos kot tudi boljšo obstojnost – okoli oči nanesete malce pudra v kamnu. Koža namreč izloča loj, znoj in nanos, pa tudi obstojnost, sta zato lahko slabša.

Nasvet za lepo privihane trepalnice

Če so vaše trepalnice ravne, si lahko pomagate na dva načina:

  1. Kupite maskaro za privihanje (ki lahko deluje ali pa ne).
  2. Uporabite klešče za trepalnice – te vedno delujejo.

Nasvet za svež in spočit videz oči

Vedno najbolj poudarite zgornje trepalnice, sploh na zunanjem kotičku. Če boste spodnje in zgornje zanemarile (ali vam bodo ravne štrlele naravnost ali celo navzdol namesto navzgor), boste s tem ustvarile utrujen in postaran videz ter povešene oči.

PREBERITE TUDI: Kako nanesti maskaro na spodnje trepalnice, ne da bi se popackale?

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj