Za zaljubljenost ni starostnih omejitev, kar sta nedavno dokazala tudi Naomi Watts in Billy Crudup (oba 54 let), ki sta se to poletje poročila.

Poroka Naomi Watts in Billyja Crudupa

Igralca, ki sta skupaj od leta 2017 in imata z nekdanjimi partnerji oba najstniške otroke, sta svojo romanco srednjih let proslavila tako, da sta se na skrivaj poročila v New Yorku. Njuno razmerje je pokazalo, da je ljubezen mogoče najti ne le pozneje v življenju, temveč tudi, da “starejše” ženske niso, kot se je nekoč bala Naomi, “neuporabne”.

Pravzaprav je zvezdnico filma Mulholland Drive to, da je v starosti, ko se je večina žensk že počutila “manj zaželene”, našla ljubezen in ponovno veselje do kariere, spodbudilo, da je spregovorila. Še toliko bolj, ker ji je bila pri 36 letih diagnosticirana zgodnja menopavza. Danes, skoraj 20 let pozneje, začenja novo poglavje v svojem življenju.

Naomi Watts o menopavzi

Naomi Naomi Watti: “Biti v menopavzi pri tako mladih letih ni bilo lahko, še posebej v času, ko je bilo o njej na voljo tako malo informacij,” je pojasnila. “Nihanje razpoloženja, nočno potenje, migrene … počutila sem se, kot da mi je vse ušlo izpod nadzora.”

Zaradi pomanjkanja znanja o tem, kaj se dogaja, je bilo še toliko težje. Celo zdravstveni strokovnjaki žensk ne pripravijo ustrezno na to izkušnjo. Vendar je Naomin menopavza kmalu postala lažje obvladljiva, ko je spoznala, da mora biti sama sebi “najboljši zagovornik” in da je “iskanje pomoči in boljše razumevanje dogajanja” najboljši način, da preživi “zahtevno obdobje prilagajanja”.

“To potovanje me je pripeljalo do globljega razumevanja sebe in na drugi strani sem se počutila bolj pristno,” pojasnjuje. “Veliko svobode je prineslo samospoznanje. V ozadju misli sem imela glasove, ki so me opominjali, kako so starejše ženske spregledane, vendar me je ta želja, da bi bila pristna, da bi prilezla izza nevidnega zidu in si priznala nekaj, kar bi lahko vsakdo uganil.”

“Resnično verjamem, da bi imela lažji prehod, če menopavza ne bi bila tako prepovedana tema, ko sem začela doživljati prve simptome,” pojasnjuje. “Bila sem del kroga, ki ga je bilo nujno treba prekiniti. Manjkalo je odprtega pogovora in virov, ki bi ženskam pomagali pri obvladovanju sprememb, ki jih doživljamo. Zato si zdaj tako strastno prizadevam za ozaveščanje in spodbujanje bolj iskrenih pogovorov.”

Pravi, da se starejšim ženskam obetajo boljši časi

Naomi pozitivno ocenjuje prihodnost starejših žensk, zlasti tistih, ki v tej tradicionalno zahtevni starosti iščejo ljubezen in nova razmerja. “Najdragocenejša poteza za vsako razmerje, partnerstvo, delovno mesto ali družino je, da ste preprosto odprti in iskreni glede tega, skozi kaj greste. Večinoma to ljudem daje priložnost, da so empatični in vedo, kako se odzvati. Poleg tega je skrivanje veliko bolj izčrpavajoče.”

Naomi resnično verjame, da se “tokovi spreminjajo” in da je “starost” “in”. “Ponosna sem, da še vedno delam; kajti nekoč je bilo tako, da če je bila ženska stara 40 let, je bila v bistvu prisiljena v upokojitev. A vse kaže, da se to spreminja, in to daje moč. Vedno bolj se priznava, da se zgodbe žensk ne končajo pri določeni starosti …”

PREBERITE TUDI:

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj