Po dveh dneh prašne vožnje zagledamo Sossusvlei, znamenite ogromne rdeče sipine. Območje sipin je sedaj narodni park, do skrajne točke se zaradi mehkih peščenih cest lahko odpravimo le z avtomobilom na 4-kolesni pogon.


namibija11


Prva na poti je Dune 45, kar pomeni, da je sipina na 45. kilometru od 90, kolikor jih šteje narodni park. Sipina je ena manjših, višine okrog 160 m.


namibija12


namibija13
Višine sipin so od 100 pa do 600 m.


Za tiste, ki jim je pot do Sossusvleia predolga, bodo za silo dobre tudi sipine okrog mesteca Swakopmund, kjer ponujajo “quad biking”.


namibija14


Swakopmund je postal znan v svetu po tem, ko je igralka Angellina Jolie tam rodila svojega otroka, sicer pa je mesto popularno letovišče premožnejših Namibijcev in Južnoafričanov.


namibija15


Puščava Namib je stara 85 milijonov let in se razteza vzdolž celotnega obalnega pasu Namibije, od Angole pa do Južne Afrike, kot ogromna peščena plaža. Monotonijo peska razbijejo mesta, kot so Swakopmund, Luderitz, Walwis Bay in nekaj manjših. Predel, ki je puščava v pravem pomenu besede, se imenuje Skeleton Coast in poteka od Swakopmunda do angolske meje. Divje vode Atlantika na tem delu so povzročile ogromno brodolomov. Za mornarje, ki so se rešili na obalo Skeletona ali drugače imenovano Coast of Skulls, se je bitka za življenje šele začela, saj v okrog 700 km dolgo puščavo ob morju, ki se razteza do 200 km v notranjost, priteče le nekaj rek, ki pa so polne vode le v letih, ko pade veliko dežja.


namibija16
Razbitine in ostanki ladij, ki so nasedle ali zašle v megli in končale v pesku Skeleton Coast.


Dve uri vožnje od Swakopmunda je Cape Cross, kjer tabori kolonija tjulnjev, ki obsega okrog 100.000 živali.


namibija17


namibija18

loading...


PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj