Leto 2009 je bilo na področju mode izredno razburljivo. S svojim slogom so navdihovale predvsem zvezdnice: nekatere so blestele na rdeči preprogi, druge pa šokirale na sivih pločnikih. Preteklo leto si bomo zapomnili po avant gardni Lady Gaga, fashionisti Victorii Beckham in elegantni Anne Hathaway.

Šokantno & pikantno

Medaljo za najbolj šokanten videz si gotovo zasluži ekstravagantna Lady Gaga. S svojo izbiro oblačil je zbujala pozornost tako na rdeči preprogi in med nastopi kot tudi na ulici. Njen zaščitni znak so nenavadne silhuete, barvit lateks, futuristična sončna očala, lasje, speti v pentljo, veliki klobuki in visoki škornji. Posebno pozornost je vzbudila z izbiro nekaterih oblikovalskih imen, naprimer s čevlji Alexander McQueena v spotu Bad Romance ali rumeno obleko Christopher Kanea v videu Paparazzi.
Malo manj šokantna, toda še vedno v središču pozornosti, je bila preteklo leto Rihanna, ki je pozornost zbujala predvsem s svojim uličnim slogom. Pogumno je vpeljevala nove trende, med njmi luknjaste Rodarte legice, ter blestela v Balmainovih kreacijah, kakršena je jakna s poudarjenimi rameni.

sokantno_1 sokantno_2
sokantno_3 sokantno_4
 

Iz grde račke v laboda

Do nedavnega je slog nekdanje spajsice in novopečene modne oblikovalke polnil strani tabloidov predvsem zaradi neokusnosti, toda v letu 2009 se je vse spremenilo. Victoria Beckham je še vedno poskušala zbuditi pozornost z nekaterimi stilskimi odločitvami, toda veliko bolj sofisticirano (spomnimo se samo oficirskega klobuka, ki ga je nosila na letališču). Povsod urejena Victoria se je na seznam najbolj modnih uvrstila tudi s pomočjo svoje kolekcije, ki jo zelo spretno spromovirala kar sama. Minimalistična elegantna oblačila v kombinaciji z vrtoglavimi petami so namreč njen zaščitni znak.
Svoj slog je na novo izoblikovala tudi diva Beyonce. Kičaste kostume so nadomestile kratke male oblekice, ki odlično poudarjajo njene obline. Odkrila je znamko Balmain, ki ji je tako rekoč pisana na kožo ter video izdelke preoblikovala v prave modne poslastice.

labod_3 labod_4
labod_1 labod_2

3 KOMENTARJI

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj