…  težo in na to, da ji mora komaj 4-letna hči pomagati pri nakupih hrane in tudi kuhati. 35-letna Donna Simpson (ki, jasno, prihaja iz ZDA) je izjemno ponosna na svoj rekord, ki je zabeležen tudi v Guinnesovi knjigi rekordov – je namreč najdebelejša ženska na svetu, ki je kdaj rodila. Seveda pa tu ni šlo enostavno in brez zapletov: za ta podvig je bilo potrebnih kar 30 zaposlenih zdravnikov in ostalih medicinskih delavcev, ­da so pomagali izpeljati visoko rizični carski rez.

donna_simpson_1

(Foto: James Ambler/Barcroft)

To je bilo pred 4 leti, ko je Donna tehtala ‘le’ 240 kg, od takrat pa se je zredila za 80 kg. Seveda pa se trudi, da bi pridobivala še nadaljnje kilograme – njen cilj je namreč doseči 460 kg, s čimer bo prišla v Guinnesovo knjigo rekordov kot najdebelejša ženska.

To niti ne bi bilo tako grozljivo, če bi bila Donna sama, tako pa ima 4-letno hčerkico, ki bo očitno v zelo rosnih letih ostala brez mamice. Donna namreč poje 15000 kalorij na dan, da vdržuje in nadgrajuje svojo težo, pri tem pa ji mora pomagati 4-letna Jacqueline, ki nakupuje in pripravlja hrano zanjo. Ko so jo intervjuvali za revijo Close, je povedala: “Pomaga mi pri nakupovanju in kuhanju. Sama se vozim na posebnem vozičku po trgovini, ona pa gre pred mano in nalaga mojo najljubšo hrano v voziček. Vsi, ki pravijo, da sem ji slab vzor, naj zaprejo svoja usta – ne vedo, kako zelo rada jo imam. Ne vem, kaj bi brez nje – če je ne bi bilo, mi ne bi nikoli uspelo doseči mojih sanj, da bom super debela. S tem nikomur ne škodujem.” Kar pa seveda pri takšni ekstremni debelosti sodi poleg, so tudi hude zdravstvene težave ki jih Donni ne manjka – ima namreč visok krvni tlak, srčno obolenje in diabetes.

donna_simpson_2

donna_simpson_3

Na srečo pa v nasprotju z Donno mala Jacqueline živi zdravo, saj naj bi oboževala zelenjavo in se veliko športno igrala.

Najbrž se marsikdo sprašuje, od kje Donni, ki seveda ne more delati, denar za hrano in življenje – in čisto v ameriškem slogu Donna zasluži približno 560 evrov tedensko s svojo spletno stranjo, ki ima 70.000 oboževalcev, ki plačujejo za to, da lahko gledajo njene gnusne slike, na katerih se baše s hrano. Donna tako na leto zasluži slabih 70.000 evrov.

3 KOMENTARJI

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj