… vsakdan in tvoje dojemanje sveta. Kljub vsem naporom te seveda spremljata ogromna sreča in ljubezen, ki se v tebi prebudita, ko postaneš mamica. Ob vseh teh občutkih, ki so te zadeli kot strela z neba, pa se mora mamica običajno soočati tudi z neizbežnimi primerjavami in nasveti drugih ljudi.
 

Sosedova Špela ti neumorno pokroviteljsko deli nasvete, (saj ve več od tebe, ker je rodila kar en mesec pred teboj!), tudi tašča ne skopari z opazkami, komentarje delijo vse starejše gospe, da ne omenjamo tiste zaprte skupine na Facebook-u, kjer ste mamice otrok, rojenih v istem mesecu. Tam dnevno potekajo huronska tekmovanja, čigav otrok je boljši in katera ima več znanja od ostalih.

 

PREBERITE TUDI: 10 stvari o nosečnosti in porodu, ki vam jih niso povedali

 
Vse to povzroči, da imajo mamice strah, da bi bile obsojane, ker naj ne bi bile sposobne dobrega starševstva in materinstva.
 
To pa so razlogi, zakaj se mamice včasih tudi…(pssst!) …zlažejo. 
 

Najpogostejše laži:

 
  • Nimam pojma, kje se je naučil to besedo (ne, tega se ni naučil od mene, medtem, ko sem preklinjala med vožnjo).
  • Naša Metka pa spi celo noč (če izpustimo tista vstajanja in jok na, recimo, 2 uri).
  • Ja ja, to je pa naš Luka čisto sam ustvaril! (jaz sem samo malo pomagala…pri večini izdelka).
  • Tako je priden, z veseljem ga vzamem povsod s seboj in nimam nikakršnih težav (dretje in trmarjenje sredi nakupovalnega centra zagotovo ne štejeta).
  • Moj partner pa tako z veseljem vedno pomaga, prav zlat je (če malo pozabim na to, da skoraj nič ne pospravlja).
  • Otroka nikoli ne podkupim (tista mala čokoladica gotovo ni vredna omembe).
 
Nedvomno bi se takih malih belih laži še kaj našlo. Ko pride do teme otroci, se starši spremenijo v neustrašnega junaka, ki bodo za vsako ceno branili sebe in svojega otroka.

 

PREBERITE TUDI: To se zgodi po rojstvu otroka

 
Kot omenjeno, smo tako družbo ustvarili sami. V mislih moramo imeti dejstvo, da je vsak otrok unikaten in se razvija drugače, razvoj pa je odvisen od mnogih dejavnikov. Zagotovo pa drži dejstvo, da njegova mati najbolje od vseh ve, kaj je dobro zanj, zato naj tako tudi ostane.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj