Predstavljamo vam predzadnji del poročila iz modnih stez, ki so nam prikazale moška oblačila za pomlad in poletje 2006. Tokrat so na vrsti Missoni, Miu Miu ter Paul Smith.

MISSONI

Izjemno barvita kolekcija nam predstavlja zelo športen stil, ki mu je pa vseeno dodan kanček elegance. Uporabljenih je mnogo barv, ki z različnimi vzorci dajejo občutek razgibanosti, razigranosti, ter velike mere sproščenosti. Čeprav so nekateri kroji, predvsem hlač in srajc, dokaj klasični, ta kolekcija ne sodi med klasične. Nasičene barve, ki se med seboj prepletajo v različnih kontrastih, vzorci iz črt in raznih organskih oblik ter vse prej kot klasični modni dodatki, so tisti atributi, ki delajo kolekcijo neklasično a zelo posebno.


 Missoni kolekcija za moške  Missoni kolekcija za moške  Missoni kolekcija za moške

Ta kolekcija morda ni najprimernejša izbira za resne poslovne sestanke, vsekakor pa je izjemno primerna za moške, katerih služba dovoljuje bolj sproščeno modo ter za nekoliko bolj mnodno obarvano preživljanje prostega časa. Zagotovo pa so to oblačila, v katerih vas bodo mnogi opazili.

MIU MIU

Miu Miu predstavlja nevpadljivo, nekoliko temno kolekcijo. Prevladuje siva barva v večih odtenkih, zraven nje pa še temno modra, črna in bež. Večina oblačil je enobarvnih, razen nekaj srajc pri katerih je nakazan cvetlični vzorec. Klasičnih moških oblek v tej kolekciji ni, je pa nekaj kosov, ki bi bili njihov povsem sprejemljiv nadomestek. Več ali manj ozke, vendar ne oprijete, hlače v lahkih in svetlečih materialih, ki povzročajo na hlačnicah zanimive gube zaradi padanja, so  rdeča nit kolekcije. Zgornji deli so različni, srajce z dolgimi, kratkimi ali celo brez rokavov in navadne majice, ki jih v večini spremlja suknjič ali športna jakna. Edina modna dodatka sta kravata in pas, ki dodajata nekoliko sofisticiran videz.


 Miu Miu kolekcija za moške  Miu Miu kolekcija za moške  Miu Miu kolekcija za moške

Kolekcija za manj zahtevne kupce, ter za take, ki neradi izstopajo. Oblačila so primerna za sproščene trenutke, ne toliko za stroge poslovne sestanke, na kar je treba biti pozoren, če se boste odločili, da vam bo ta kolekcija za navdih.

 
PAUL SMITH

Paul Smith je pokazal pravo poletno kolekcijo. Obilica bele barve, z dodatki ostalih barv v nežnih, pastelnih tonih. Nekaj je tudi temnejše sive in rjave barve, vendar pa svetlost kljub temu odločno prevladuje. Svetle barve še dodatno popestrijo cvetlični in črtasti vzorci. Kolekcija vključuje nekaj zelo elegantnih oblačil, vendar pa je temelj sproščena eleganca. Srajcam z dolgimi in kratkimi rokavi se pridružujejo še tanki puloverji in skupaj velikokrat tvorijo večplastnost zgornjih oblačil. Jaken v tej kolekciji ne boste našli, so pa pogosto uporabljeni razni suknjiči v različnih krojih, ter v par primerih tudi tanek, do kolen segajoč, plašč z velikim ovratnikom. Hlače so v klasičnem kroju, nekatere pa so tudi bolj oprijete. Modna dodatka, ki najbolj prideta do izraza, predvsem zaradi barvnih kontrastov, sta pas in torba, manj vpadljiva, vendar kljub temu dokaj pogosta pa sta kravata in šal.

 Paul Smith kolekcija za moške  Paul Smith kolekcija za moške  Paul Smith kolekcija za moške

Kolekcija primerna za moške, ki imajo radi pastelne odtenke, ki spominjajo na sladoled ter nekoliko sproščeno eleganco.

1 komentar

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj