Napram letu 2006, v katerem je bilo na Kozmetometer oddanih 5242 ocen, ste bili letos še veliko bolj pridni in napisali 7204 ocen, kar je celih 37 % več kot lani.

Tudi tokrat je bilo največ ocen – 409 – v kategoriji ženski parfumi, vendar jih je bilo vseeno manj kot lani. Na drugem mestu sledi 347 ocen gelov in krem za tuširanje na negi telesa, tem pa sledijo kreme in losjoni na negi obraza s 337 ocenami. Na četrtem mestu so ocene maskar na dekorativni kozmetiki, ki jih je 296, na petem pa mleka in losjoni za telo z 284 ocenami.

Najmanj ocen je bilo tokrat v naslednjih kategorijah:

Največ ocen za posamezni izdelek je bilo napisanih za zobne ščetke Curaprox Prime Sensactive Ultra Soft, k čemur je zagotovo pripomogla akcija na Planetu Lepote, v kateri so bile članom ščetke poslane brezplačno v testiranje. Tako so ocene za omenjene ščetke visoko vodilne s kar 128 ocenami – lani pa je bila na prvem mestu maskara Max Factor Masterpiece s 24 ocenami. Sledijo jim naslednji izdelki:

Sledijo najboljše ocene v kategoriji, pri čemer smo za zanesljivo verodostojnost podatkov upoštevali pravilo, da mora imeti izdelek vsaj pet ocen, da se lahko uvrsti na lestvico – ena sama ocena namreč ni ravno verodostojen pokazatelj realnega stanja.

Tako so bili najbolje ocenjeni sledeči izdelki:

 1. čopiči za ličenje v kategoriji dodatki – povprečna ocena 4,07 in 29 ocen
 2. izdelki za poudarjenje obrvi na dekorativni kozmetiki – povprečna ocena 4,04 in 17 ocen,
 3. pene in geli za britje na negi telesa (lani je bila ta kategorija na prvem mestu s povprečno oceno  4,31) – povprečna ocena 4,00 in 35 ocen
 4. vlažilna maska na negi obraza – povprečna ocena 3,99 in 46 ocen
 5. otroška nega v novi kategoriji mamice in otroci – povprečna ocena 3,95 in 21 ocen.

Najslabše ocene pa so bile v naslednjih kategorijah, pri čemer smo ponovno upoštevali pravilo najmanj pet ocen, da se kategorija lahko uvrsti:

 1. depilacijska sredstva na negi telesa – povprečje 2,43, 18 ocen (lani je bila na tem mestu kategorija intimna nega s povprečno oceno 2,39)
 2. puder v stiku, peni ali kompaktni puder na dekorativni kozmetiki je imel povprečno oceno 3,03 in 24 ocen,
 3. izdelki proti celulitu in strijam so imeli 64 ocen in povprečje 3,07
 4. kategorija ostalo na negi obraza s povprečno oceno 3,16 in 45 ocen
 5. samoporjavitveni izdelki v kategoriji UV zaščite in porjavitve so imeli kar 61 ocen in povprečje 3,24
 6. nega oči na negi obraza s 62 ocenami in povprečjem 3,25.

Seveda pa je bilo tudi tokrat nekaj izdelkov, ki so uporabnikom prinesli predvsem razočaranje. Tudi tu smo upoštevali pravilo najmanj pet ocen. Lani je bil najslabše ocenjen izdelek Avonova False Lash Effect Mascara (5 ocen, povprečje 1.65), letos pa so bili najslabši izdelki sledeči:

 1. depilacijska pena Veet Hair Removal Mousse s 5 ocenami in povprečjem 1.85,
 2. losjon za nego mastne in nečiste kože Vichy Normaderm Adult s 6 ocenami in povprečjem 2,04,
 3. Popolna nega (Mercator) bombažne blazinice za nego obraza z 8 ocenami in povprečjem 2,09.

Najbolje ocenjeni izdelki lanskega leta pa so bili po pravilu najmanj pet ocen sledeči:

 1. Essence Nail Polish Corrector Pencil – 14 ocen, povprečje 4.8
 2. pena za britje CadeaVera Rasier-Schaum – 6 ocen, povprečje 4.75
 3. Ebelin bombažne kozmetične blazinice – 18 ocen, povprečje 4.7.

Zdaj pa sledijo najboljši izdelki po kategorijah. Pogoji za uvrstitev so bili, da so bile ocene podane med 1. januarjem in 31. decembrom 2007, ter da je bilo za posamezni izdelek napisanih vsaj pet ocen.

14 KOMENTARJI

 1. Se pridružujem pohvalam, takšen hiter pregled najbolje ocenjenih izdelkov bo koristil marsikomu, predvsem pa novim obiskovalcem, da se bodo lažje znašli. Odličen prispevek!

 2. Tanja in Andrej – krasen povzetek naj izdelkov 07, čestitke ter vse pohvale za članek, ki nam je (kot vsakodnevnim uporabnicam negovalne in deko kozmetike) v veliko pomoč!
  Thanks še enkrat!

 3. Kot vsi predhodniki tudi jaz pravim:kapo dol. Resnično pohvale vredno, da sta se tako potrudila za nas.V zahvalo bomo pa letos še bolj ocenjevali, kritizirali izdelke:)
  Bravo!!

 4. Čestitam za odličen članek!!! Res se vidi, da je vanj vloženega veliko truda. Zelo lepo in pregledno pripravljeno in marsikomu bo v veliko pomoč pri izbiri ustreznega izdelka. Pa še veliko časa si bomo prihranili, saj so top izdelki zbrani po kategorijah na enem mestu in lepo opremljeni s slikami.

 5. Hvala za ta enkraten članek. Sta nam res zelo olajšala nakupe. In seveda sem kot vedno ugotovila, da vseh dobrih stvari še vedno ni v moji omarici, hehehe…..

 6. živijo, ta članek si zasluži več kot samo 5 🙂 sem med novejšimi obiskovalci tukaj in se še vedno glih ne znajdem. Ampak ta članek mi je zelo pomagal pri odločitvah ob nakupu, tolk novih stvari sem zvedela. Res mi je bil v veliko pomoč. 100x hvala :))

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj