Keto čokolada je vsekakor eden od preprostih življenjskih užitkov in če lahko v njej uživamo brez občutka krivde na keto/LCHF prehrani, je še toliko boljša! Njena priprava je tako preprosta, da jo lahko pripravijo prav vsi.

To je tudi čudovito darilo čokoladoholikom za veliko noč, božič ali katero koli drugo priložnost.

Zakaj vam bo ta recept všeč

 1. Čokolada brez sladkorja – le kaj je boljšega? Če ste doslej kupovali čokolado brez sladkorja v supermarketih ali trgovinah z zdravo prehrano, boste navdušeni, da lahko naredite svojo!
 2. Naredite jo lahko s poljubnim okusom – z uporabo najljubših ekstraktov ali zdravih olj lahko pripravite različne okuse.
 3. Pripravljena v kratkem času – hitra in enostavna priprava brez prevelikega truda!
 4. Nizka vsebnost ogljikovih hidratov – ta recept za keto čokolado je keto prijazen, ima nizko vsebnost ogljikovih hidratov in je tudi keto veganski.
 5. Primerna za zamrzovanje – če se bliža posebna priložnost, za katero želite keto čokolado, jo lahko pripravite vnaprej in zamrznete (da je medtem ne boste pojedli!).

Keto čokolado pripravite na štedilniku ali drugem termičnem kuhalniku.

Ponudba keto čokolade, ki je na voljo v supermarketih, je običajno precej omejena, poleg tega pa je tudi draga. Priprava lastne čokolade vam omogoča izbiro okusov, poleg tega pa je tudi cenejša. Naredite svoje keto čokoladne koščke, bombonjere, oreščke v čokoladi ali kokosove koščke ali ploščice. V videoposnetku boste videli, da iz čokolade z nizko vsebnostjo ogljikovih hidratov naredim celo zelo preproste keto kupčke z arašidovim maslom.

Sestavine

 • kakavovi ‘gumbi’ (koščki kakavovega masla v obliki gumbov)
 • kakav v prahu
 • ksilitol ali aluloza (oboje je primerno za uporabo v keto čokoladi; to sta najboljši sladili, ki se uporabljata v keto slaščicah, saj se ne kristalizirata)
 • inulin
 • meniški sadež v prahu (neobvezna sestavina, ki poveča prijetno sladkobo)
 • vanilijeva pasta, solni kosmiči in arome (vanilijeva pasta ne spada med arome v tem receptu, ampak je vključena za obogatitev okusa. Preden se keto čokolada strdi v kalupu, lahko dodate izvlečke ali olja z okusom po lastni izbiri.

Priprava

 1. korak: kakavove gumbe stopite v loncu na nizki temperaturi.
 2. korak: dodajte preostale sestavine, razen arom, in kuhajte približno 10 minut.
 3. korak: vmešajte arome in jih vlijte v model, da se strdijo.

Dober tek!

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj