Revija Forbes je objavila seznam manekenk z največjimi zaslužki na svetu za leto 2008. Glede na podpisane pogodbe in njihovo vrednost so ocenjevali približne zaslužke posamezne manekenke v preteklem letu (druga polovica leta 2007 ter prva polovica leta 2008) ter oblikovali lestvico 15-ih najbolje plačanih. Ponovno je prvo mesto zasedla Brazilka Gisele Bundchen, ki ji sledita veteranki Heidi Klum in Kate Moss ter Adriana Lima in Doutzen Kroes, ki ji je uspel največji preskok z lanskega 14. mesta.


Gisele Bundchen
– 35 milijonov dolarjev

Brazilska lepotica, ki jo zastopa agencija IMG v Parizu, se je ponovno znašla na samem vrhu seznama najbolje plačanih manekenk. V lanskem letu se je sicer poslovila od pogodbe z Victoria’s Secret, ki manekenkam zagotavlja bajen zaslužek, vendar pa ima kljub temu še vedno 20 pogodb z različnimi podjetji ter redno krasi naslovnice pomembnih revij povsod po svetu. V letošnjem letu je že krasila naslovnice avstralskega in ameriškega Voguea, avstralskega Cosmopolitana, nemškega Glamourja ter britanskega Harper’s Bazaarja. Trenutno so njene najpomembnejše pogodbe s podjetji Pantene, Nivea, Vogue Eyewear ter Aquascutum, hkrati pa se ji obeta tudi pogodba s kozmetičnim velikanom, katerega ime zaenkrat še ni znano. Velik del njenega zaslužka pa predstavlja pogodba s podjetjem Grendene za sandale Ipanema by Gisele.

Gisele Bundchen


Heidi Klum
– 14 milijonov dolarjev

Heidi Klum, ki jo prav tako kot Gisele zastopa agencija IMG v Parizu, je na drugem mestu pristala po zaslugi obnovljene pogodbe z Victoria’s Secret, oddaje Project Runway in nemške različice ameriškega top modela. 34-letna veteranka na modnem trgu hkrati oblikuje tudi tri linije nakita Mouawad, linijo kavbojk znamke Jordache ter zastopa dietno Colo, McDonald’s, Volkswagen in vodo Fontanis. Tudi ona je še vedno aktualna na naslovnicah, saj se je letos pojavila na naslovnici francoske Elle, nemških revij Petra, Young in InStyle ter na naslovnici ameriške Marie Claire.

Heidi Klum


Kate Moss
– 7,5 milijonov dolarjev

Kate Moss je v preteklem letu izgubila veliko pomembnih pogodb, vendar pa še vedno uspešno sodeluje z Donno Karan, Agent Provocateur, Yves Saint Laurentom, Robertom Cavallijem ter kozmetično znamko Rimmel. Največ dobička ji trenutno prinaša izjemno uspešno sodelovanje z modno znamko Top Shop, za katero vsako sezono oblikuje linijo oblačil, pred kratkim pa je oblikovala tudi dobrodelno majico Starlight. Kate, ki jo še vedno zastopa agencija Storm Models, kljub več razdrtim pogodbam z znanimi oblikovalci še vedno kraljuje na naslovnicah modnih revij. Tako se je lani pojavila na naslovnici za britanski Vogue ter Style, letos je krasila britanski in kar dvakrat tudi francoski Vogue ter s svojo podobo okronala ameriški W.

Kate Moss


Adriana Lima
– 7 milijonov dolarjev

Adriana Lima si je s pogodbama z Victoria’s Secret ter kozmetičnim velikanom Maybelline, s katerim si je zagotovila še nekajletno sodelovanje, priborila 4. mesto med najbolje plačanimi manekenkami na svetu. Med drugimi jo zastopata agenciji Viva Models in DNA, njen obraz pa je letos krasil naslovnice italijanske Elle ter ameriškega Esquireja in GQ.

Adriana Lima


Doutzen Kroes
– 6 milijonov dolarjev

Doutzen Kroes je manekenka, ki je z lanskega 14. mesta naredila največji preskok na lestvici najbolje plačanih manekenk. Preskok ji je uspel predvsem zaradi pogodb s tremi izjemno zaželenimi podjetji: L’Oreal, Calvin Klein ter Victoria’s Secret. Doutzen je obraz Calvin Klein dišave Eternity ter linije White label, kozmetike L’Oreal, hkrati pa je postala najnovejši obraz Victoria’s Secret spodnjega perila, kar največkrat pomeni preboj med najbolje plačane manekenke. Njena matična agencija je Paparazzi Model Management, zastopajo pa jo tudi DNA, Yes in Viva. Letos se je pojavila na naslovnici avstralske izdaje revije Vogue, pozirala pa je tudi za slavni Pirellijev koledar za leto 2008.

Doutzen Kroes

8 KOMENTARJI

  1. Ga ni denarja, da bi večino časa morala stradati. Dan danes ni prijetno biti manekenka…Kje so Cindy Crawford in druge prave ženske?

  2. Saj ene so naravno zelo suhe. Čeprav pri takem denarju, kot je tu v igri, ne bi imela nič proti, če bi bila kdaj lačna (ne govorim o stradanju), ker se v nekaj letih preskrbiš za celo življenje.
    So pa res mnoge grozljivo suhe. Najboljša je bila Schifferca na začetku, pa Helena, Cindy … Glede na današnja merila bi bile najbrž plus-size modeli. :S

  3. No saj najbolje plačana se mi ne zdi ravno sestradana…Giselle ima namreč prav lepo zdravo postavo, tudi Lima in Klum MHO. Vmes je nekaj stradalic a vseeno, me veseli da so med najuspešnejšemi večinoma ženske s povsem zdravo, oblinasto, žensko postavo. Trend se vsekakor obrača, so bili že večji ekstremi za Heleno, Claudio, Cindy.

  4. wow, njim pa ni treba ravno na cesti prosjačiti. hecen mi je kar velik razkorak med Giselle in Heidi – v primerjavi z Gisele so druge skorajda revice ;).
    se pa spomnim leta nazaj, ko je Gisele začenjala – je imela sigurno 10 kg več in prekrasno postavo, po vseh merilih sicer vitko, ampak zaobljeno, lepe naravne velike prsi… potem so tudi njo izstradali (na enih fotkah si v postavo sploh ni več podobna! kako suhcene rokice ima in stegna taka, kot je imela prej meča), prsi pa nafilali s silikonom kot vsem drugim. žalostno, če se mene vpraša.

  5. Cindy Crawford je bila zame vedno ena izmed manekenk, ki si je (vsaj v smislu polne, lepe ženske postave) zaslužila tak naziv.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj