“Gisele očitno ostaja v razredu zase, saj je že nekaj let na prvem mestu,” je povedal Edward Razek, ki je z Gisele delal v času njene kariere kot model Victoria’s Secret. “Je mednarodna ikona, ki dejansko prodaja izdelke, pa naj gre za šampon ali visoka moda.”

Tako ostajajo na prvih treh mestih največjih zaslužkaric veteranke Gisele, Heidi Klum in Kate Moss, na ostalih mestih pa je po treh letih končno prišlo do sprememb: dve manekenki, ki sta si vzeli dopust, ker sta rodili, sta padli z lestvice najbolje plačanih, namesto njiju pa sta se uvrstili dve drugi novi imeni, ki sta na lestvici prvič v svoji karieri.

In sicer se je na 7. mesto lestvice s 4,5 milijona ameriškimi dolarji zaslužka uvrstila 27-letna Nizozemka Lara Stone, na 10. mesto pa manekenka, ki je zaslovela kot najbolj svež obraz ameriškega proizvajalca spodnjega perila in kopalk Victoria’s Secret, 22-letna Južnoafričanka Candice Swanepoel.

forbes_najbolje_placane_manekenke_2011

Nova obraza na lestvici najbolje plačanih manekenk 2011, Lara Stone in Candice Swanepoel

(Foto: Rex Features in PA Photos)

Lara Stone je bila doslej trikrat na naslovnici revije Vogue, na lestvico pa se je uvrstila zahvaljujoč ekskluzivni pogodbi z modno hišo Calvin Klein kot obraz kolekcij CkOne. S tem je izpodrinila kolegico z Nizozemske Doutzen Kroes, ki je januarja letos rodila svojega prvega otroka, sina Phyllona.

Candice Swanepoel se je uvrstila na lestvico namesto Avstralke Mirande Kerr, ki je januarja letos rodila sina Flynna. Bila je na naslovnici italijanskega Voguea, je ena izmed manekenk za Victoria’s Secret, pojavila pa se je tudi na modnih pistah mnogih priznanih modnih oblikovalcev.

Lestvica vseh desetih uvrščenih supermodelov pa je takšna:

  1. Gisele Bundchen45 milijonov ameriških dolarjev (že nekaj let na prvem mestu)
  2. Heidi Klum20 milijonov (že nekaj let na drugem mestu)
  3. Kate Moss13,5 milijona (že nekaj let na tretjem mestu)
  4. Adriana Lima8 milijonov (že nekaj let na četrtem mestu)
  5. Alessandra Ambrosio5 milijonov (lani na 6. mestu)
  6. Daria Werbowy4,5 milijona (lani na 8. mestu)
  7. Lara Stone4,5 milijona (novo ime na lestvici)
  8. Carolyn Murphy4,3 milijona (lani na 10. mestu)
  9. Natalia Vodianova4 milijone (lani na 7. mestu)
  10. Candice Swanepoel2 milijona (novo ime na lestvici)

Najbolje plačane manekenke 2010

Najbolje plačane manekenke 2009

Najbolje plačane manekenke 2008

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj