… supermodelov – na svetu. In večina mest na lestvici je ostala nespremenjena, vključno z Gisele Bündchen na prvem mestu (že šesto leto zapored), s čimer so manekenke pokazale, da recesiji navkljub ohranjajo svoje pozicije.

Po dr­ugi strani pa to dokazuje, da v obdobju krize tudi najuspešnejše modne in kozmetične hiše raje ostajajo pri preverjenih obrazih in nerade prevzemajo rizike z novimi imeni.

­Gisele, Doutzen in Heidi pri nastopu na modni reviji Victoria's Secret­

­­Gisele Bündchen, Doutzen Kroes in Heidi Klum na pisti na modni reviji Victoria’s Secret

Tako je Gisele v zadnjem letu zaslužila 25 milijonov ameriških dolarjev in sicer predvsem na račun modnih kampanj in lansiranjem svoje linije negovalnih izdelkov Sejaa marca letos. Poleg tega je zastopala znamke True Religion jeans, Dolce & Gabbana in ima svojo linijo obuval Ipanema. Gisele, ki je decembra lani rodila svojega prvega otroka, je v dveh mesecih dobila nazaj svojo postavo in se vrnila na delo.

Na drugem mestu ostaja nemška senzacija Heidi Klum s 16 milijoni zaslužka. Manekenka je svoji karieri supermodela dodala še delo voditeljice in modne oblikovalke, hkrati pa kljub štirim otrokom in skoraj 37 letom ostaja eden glavnih modelov Victoria’s Secret ter obraz za McDonalds in nemški Volkswagen.

Na tretjem mestu je Kate Moss z 9 millijoni zaslužka. Kljub vzponom in padcem v njeni karieri je Kate pri 36ih zaposlena kot kdajkoli, tako kot model (med ostalimi je obraz za Versace, Longchamp in David Yurman) kot tudi kreatorka, saj oblikuje oblačila za TopShop in oblikovala je kolekcijo torbic za Longchamp. Izdala pa je tudi že nekaj svojih parfumov.

Četrto mesto si lasti brazilska manekenka in nova mamicaAdriana Lima, na petem pa je nizozemska lepotica Doutzen Kroes, ki slovi po svojih oblinah. Šesto mesto si delita Brazilka Alessandra Ambrosio in Rusinja Natalia Vodianova, na 8. mestu je Daria Werbowy, na 9. Miranda Kerr in na 10. mestu 36-letna Carolyn Murphy, ki je tudi edina Američanka na lestvici s 3,5 milijona dolarjev letno.

Poznavalci pa predvidevajo, da se bo kljub nekajletni odsotnosti sprememb na lestvici stanje kmalu obrnilo. Imena, za katera pričakujejo, da se bodo znašla na lestvici v prihodnjih letih, morda že celo v letu 2011, so Coco Rocha, Julia Stegner, Constance Jablonski in Lara Stone. Kljub temu pa so mnenja, da zelo težko verjetno, da bo še kdaj katera zaslužila toliko, kot zasluži Gisele.

Najbolje plačane manekenke 2009

Najbolje plačane manekenke 2008

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj