nega_koze_antioksidanti

… z oznako ‘antioksidantni’, ‘vsebuje
antioksidante’ in podobnimi daleč najbolje prodajani izmed vseh. V letu 2011 je
bilo tako prodanih za 3,9 bilijona ameriških dolarjev izdelkov, oglaševanih, da vsebujejo antioksidante, med katerimi pa seveda prednjačijo izdelki za nego obraza.

Raziskava je bila izvedena med 2000 ženskami,
starimi 18 let in več, trajala pa je 2 meseca. Razkrila je, da kar 44 %
žensk kupuje negovalne izdelke, ki nakazujejo (visoko) vsebnost
antioksidantov.

Med izdelki za nego telesa pa prednjačijo izdelki, ki vsebujejo naslednje sestavine: kakavovo maslo, zeleni čaj in granatno jabolko. Ljudje namreč granatnemu jabolku pripisujejo antioksidativno delovanje, saj je eden najbolj antioksidantnih in zdravju koristnih sadežev, zato se odločajo za nakup izdelkov, ki ga vsebujejo. Naštetim trem sestavinam pa se zaradi intenzivnega marketinga v zadnjem času pridružuje še arganovo olje.

Raziskovalci so ugotovili tudi, da proizvajalci v negovalne izdelke čedalje pogosteje vključujejo antioksidantni rdeči oz. rooibos čaj, narašča pa tudi njihova kreativnost kar se tiče vključevanja več različnih antioksidantov v izdelke in čedalje bolj napredne formule.

Na to lahko rečemo le: končno, saj na Planetu Lepote že od daljnega leta 2003 opozarjamo na nujnost vsebnosti čim več različnih antioksidantov v vseh izdelkih za nego kože, in ne le tistih, namenjenih zreli koži – cilj je namreč preprečevati nastajanje poškodba na koži, kar pa lahko dosežemo ravno z antioksidanti.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj