… to potisne v izoliran kotiček, v katerem je skoraj nemogoče preživeti. Včasih, ko postane težko, je povsem v redu, če poiščete pomoč. Sam ni lahko prenašati socialne anksioznosti. Toda z majhnimi koraki se boste počutili bolj udobno in družabno v bližini ljudi. Tukaj je nekaj načinov za krepitev samozavesti, če imate socialno anksioznost.

Pogovorite se sami s seboj

Vadite, da se pogovarjate sami s seboj na najbolj sladek možni način. Ne dovolite, da vam v glavo pridejo negativne misli. Vadite govoriti pozitivne stvari in afirmacije, ki vam pomagajo, da se počutite bolje in dvignjeno. Motivirajte se tako, da poveste stvari, ki jih želite početi ali v katerih želite biti boljši.

Razmislite o svojih dosežkih

Ne degradirajte se v misli, da niste pomembni. Namesto tega razmislite o svojih preteklih dosežkih in o tem, kaj vas je do zdaj pritegnilo. Ti majhni trenutki motivacije vam bodo pomagali spoznati, da ste sposobni narediti večje stvari.

Pogosteje sprejmite komplimente

Ko ljudje rečejo, kako dobro izgledate ali kako dobro ste se zoperstavili odločitvi, sprejmite njihove komplimente. Komplimenti so namenjeni temu, da se počutite dobro o sebi. Poslušajte druge in se jim tudi zahvalite za njihove pohvale in povratne informacije.

Dobra drža

Vadite dobro držo, ker v veliki meri pomaga okrepiti vašo osebnost. Ko sedite ali stojite naravnost, izžareva samozavest. Ko pustite, da se vaša ramena spustijo ali zaprejo, bo oddajalo zelo plašno ali krotko energijo.

Postavljanje ciljev

Naučite se postavljati majhne cilje na začetku, tako da jih je mogoče doseči. Ne pritiskajte nase z zastavljanjem velikih ciljev, ker je to sprva lahko preveč. Morda boste dobili celo negativne misli, zato morate najprej narediti otroške korake.

PREBERITE TUDI: Kako prepoznati anksioznost na delovnem mestu?

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj