… ker bi bili takoj užaljeni, pa ne samo oni, še vsi drugi. Ukvarjanje z nadležnim sorodnikom je lahko izziv, zato je tukaj 5 odličnih načinov, kako se z njimi spopasti kot profesionalec!

Postavite meje

Če vas vedenje vašega sorodnika moti, je bistveno, da jasno sporočite svoje meje. Sporočite jim stvari, ki se vam zdijo nesprejemljive, in razložite posledice, če se bodo nadaljevale. Ni vam treba biti nesramni. Samo usedite se in jim povejte, da želite sobivati ​​v miru.

Izogibajte se sprožilcem

Če veste, da bodo določene teme ali situacije razburile vaše sorodnike, se jim skušajte izogniti. Na primer, če se vaš sorodnik vedno prepira o politiki, se izogibajte razpravljanju o politiki v njegovi bližini.

Ostanite mirni

Ko imate opravka z nadležnim sorodnikom, lahko postanete čustveni, vendar poskušajte ostati mirni. Globoko vdihnite ali odidite za nekaj minut, da se ohladite, preden se ukvarjate z njim.

Vadite empatijo

Včasih so ljudje nadležni, ker se borijo z nečim v svojem življenju. Poskusite se postaviti v njihovo kožo in razumeti, od kod prihaja to obnašanje.

Poiščite podporo

Če situacija postane pretežka, da bi jo obvladali sami, poiščite podporo drugih družinskih članov ali terapevta. Če imate nekoga za pogovor, vam lahko pomaga predelati vaša čustva in razviti strategije obvladovanja. 

PREBERITE TUDI: Kako se razumeti s sorodniki partnerja, če vas ne marajo (za dobro vseh)

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj