Ta čas se običajno porabi za delovne naloge (na primer pošiljanje e-pošte) in brskanje po družabnih omrežjih. Vendar tu ne gre le za številke – pravzaprav lahko uporaba telefona veliko razkrije o vaši osebnosti. Ker so današnji telefoni dobesedno nadaljevanje naših rok, smo pobrskali, kaj uporaba pomeni.

1. Prepogosto preverjanje telefona

Študija kaže, da je nenehna odvisnost od telefona lahko povezana s stopnjo impulzivnosti. Pravi, da so ljudje, zasvojeni s svojimi telefoni, morda bolj čustveni kot tisti, ki jih uporabljajo tako redko, da baterija zdrži več dni.

2. Telefon in stres

Glede na  študijo imajo ljudje, ki pogosteje uporabljajo telefone, večjo stopnjo stresa. In zaradi stresa se počutijo manj zadovoljni s svojim življenjem. Nasprotno, če vas telefon ne zasvoji, živite bolj lahkotno življenje.

3. Uporabljate ga več kot eno v eni seji

Morda je to pokazatelj depresije, piše v eni študiji . Ugotovljeno je bilo, da sta trajanje uporabe in pogostost povezana z večjo stopnjo resnosti simptomov depresije.

4. Uporabljate ga po polnoči

Študija je pokazala, da imajo ljudje, ki svoje telefone uporabljajo pogosto po polnoči, slabši spanec. In ker izguba spanja močno vpliva na naše razpoloženje, smo lahko bolj nervozni in tesnobni. Kar zadeva nasprotno, ljudje z višjim občutkom dolžnosti običajno prenehajo uporabljati telefon pred polnočjo.

5. Klicanje in sprejemanje ogromno klicev

Raziskave so pokazale, da bolj odprti ljudje opravijo manj telefonskih klicev kot drugi. Nasprotno, ekstrovertirani ljudje pogosteje kličejo in prejemajo nenavadne klice (tudi ponoči) in pogosteje uporabljajo različne aplikacije, ki imajo možnost klepeta. 

PREBERITE TUDI: Facebook povzroča upad sreče in zadovoljstva pri ljudeh

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj