… presenetil z eno pozitivno novostjo: manekenke so namreč zelo svetle polti, saj so jim njihove modne agencije prepovedale uporabo solarijev. Že desetletja lahko videvamo predvsem manekenke, ki so vsaj srednje, če ne kar temno zagorele polti – letos pa je končno drugače. Vrhunske modne agencije Storm, Elite, Premier in Models1 so namreč zagotovile, da njihove manekenke ne bodo uporabljale solarijev in bodo svetle polti. Če bo potrebna temnejša polt, pa bodo to dosegli s samoporjavitvenimi kremami ali temnimi pudri.

londonski_teden_mode_2012

Na letošnjem tednu mode v Londonu lahko vidimo zelo svetlopolte manekenke

Pokritizirali pa so tudi resničnostne šove, ki promovirajo ekstremno zagorelo polt in uporabo solarijev. “Resničnostni šovi predstavljajo velik problem, saj v njih ljudje vidijo močno zagorele polti in potem mislijo, da je to privlačno,” je povedala ustanoviteljica modne agencije Storm Models, Sarah Doukas. “Na modnih pistah temna polt preprosto ni več zaželena, sploh pa ni vredna, da zaradi nje ogrozimo svoje zdravje. Še nikoli nismo nobene manekenke poslali v solarij in je tudi v prihodnje ne bomo.”

Pohvalno. Upajmo, da se bo trend razširil tudi na ostale modne revije in tedne mode, sploh pa med mlade, ki še vedno uporabljajo solarije v prepričanju, da je samo temna polt privlačna in hkrati mislijo, da se bolezen, kot je kožni rak, njim ne more zgoditi.

1 komentar

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj