… ki so zbolele za invazivnim rakom dojk, pomaga uživanje prehranskih dopolnil, ki vsebujejo vitamine in minerale. Raziskava, ki je bila objavljena v publikaciji Breast Cancer Research and Treatment, je pokazala, da se nevarnost smrti zmanjša kar za 30 odstotkov, če ženske uživajo multi vitamine in minerale napram tistim, ki jih ne.

V študiji je sodelovalo 161.608 žensk v starosti od 50 do 79 let, raziskava pa je trajala 5 let. Osredotočili so se na ženske, ki so zbolele za invazivnim rakom dojke in jih spremljali še 7 let po postavitvi diagnoze. Sodelujoče so morale posredovati točne podatke o svojem zdravju, vključno s tem, ali uživajo kakšna prehranska dopolnila vitaminov in mineralov.

Okoli 38 odstotkov jih je uživalo MVM dopolnila že pred diagnozo raka, preučitev podatkov pa je pokazala, da je bilo med temi ženskami za osupljivih 30 % manj smrti kot med tistimi, ki niso uživale MVM, in to tudi ob upoštevanju vseh ostalih dejavnikov (kajenje, izobrazba, rasa, teža, depresija, uživanje alkohola, gibanje, starost in diabetes).

Multi vitamini in minerali so eno najosnovnejših prehranskih dopolnil. Ponavadi vsebujejo 20 do 30 vitaminov in mineralov. Sodobna prehrana je močno opustošena telesu in zdravju nujno potrebnih hranil, dandanašnje življenje pa izjemno stresno, zato bi moral vsakdo poskrbeti za svoje zdravje z uživanjem vsaj osnovnih prehranskih dopolnil kot so vitamini in minerali, omega maščobe, vitamin C in naravni antioksidanti.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj