Verjetno ni nikogar, ki še en bi slišal, da “so moški kot otroci” ali pa “moški nikoli ne odrastejo”. Malo za šalo, malo pa tudi zares. Sicer je dejstvo, da so ženske čustveno prej zrele kot moški, zato so pogosto one tiste, ki prinesejo stabilnost in resnost v razmerje – sedaj pa so to potrdili tudi znanstveniki.

V študiji, ki so jo opravili na univerzi Oxford, so preučevali zrelost odraslih moških in žensk. Preučili so možgane 121 udeležencev, starih med 4 in 40 let s pomočjo skeniranja možganov ter opazovali spremembe v različnih funkcijah, pri čemer so upoštevali tudi starost in spol udeležencev.

Rezultati so pokazali, da se pri moških določeni predeli možganov razvijejo kasneje. Poleg tega so odkrili tudi, da so ženski možgani veliko bolj učinkoviti. Dr. Eduardo Calixto, profesor psihologije in farmakologije na medicinski fakulteti UNAM je razložil, da četudi so možki možgani večji, pa so ženski bolj učinkoviti. Tako imajo ženske boljši spomin; več nevronskih povezav in bolj natančno dojemanje barv, arom in okusov. Dr. Calixto je prepričan, da na to vplivajo tudi hormoni.

Tako naj bi moški v povprečju dozoreli šele nekje pri 43-ih, kar je kar 11 let kasneje kot ženske, ki dozorijo pri 32-ih.

V eni izmed anket pa je kar 80 odstotkov žensk potožilo, da »moški nikoli ne nehajo biti otročji«. Riganje, prdenje in nažiranje s hitro hrano so le tisti najhujši, ki jih počnejo le tisti najbolj nezreli in nedorasli; ostala početja, ki so jih naštele kot izjemno moteča, pa so še pasivna agresije med prepiri; nesposobnost poskrbeti zase (kuhanje, pranje …), igranje igric.

Kar 46 odstotkov žensk je potožilo, da imajo občutek, da so bolj mame kot partnerke in 3 od 10ih žensk je zaradi moške nezrelosti zaključilo razmerje.

PREBERITE TUDI: 12 znakov, da je vaš ‘moški’ nezrel (moški-otrok)

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj