Govorimo o višini moških, da enkrat za vselej razčistimo, ali je velikost, torej višina moškega, pomembna. Odgovor se glasi: DA! O tem je bilo opravljenih že nešteto raziskav in anket, ki so vse nedvoumno potrdile dvoje:

  • Ženske imajo raje visoke moške.
  • Moški imajo raje vitke ženske.

Visoki moški + vitke ženske

Strokovnjaki za odnose in medsebojno privlačnost so že večkrat ugotavljali obstoj povezave med velikostjo telesa – torej višine in teže – na privlačnost, zmenke in spolno aktivnost. Ugotovili so, da imata višina moškega in telesna teža ženske velik vpliv na to, ali je nasprotnemu spolu privlačen/a in ali potem pride do zmenka.

In sicer bolj kot je moški nizke rasti, manj zanimanja je zanj s strani žensk in manj ima možnosti, da pride do zmenka; po drugi strani pa velja enako za obilnejše ženske: bolj kot so te obilne, manj zanimanja je za njih s strani moških in težje pridejo do zmenka. Skratka, manjši in obilnejši imajo še precej več težav in preprek na področju iskanja ustreznega partnerja, saj se zatakne že pri številu zmenkov.

Pozna se tudi pri zaslužku

To pa še ni vse, saj višina in teža vplivata tudi na zaslužek, je pokazala raziskava, objavljena v British Medical Journal. Za vsakih 7,5 cm kot je moški višji, naj bi zaslužil približno 1900 evrov več na leto – nasprotno pa točno toliko manj zaslužijo obilnejše ženske. Tudi ženske višje rasti dosegajo več kot ženske nižje rasti, a razlika ni tako očitna kot pri moških – pri ženskem spolu je odločilna telesna masa.

Raziskovalci sicer ne vedo, kaj natanko vpliva na to, a sumijo, da imajo nižji moški in obilnejše ženske nižjo samozavest in so pogosteje depresivni kot njihovi višji kolegi in vitkejše kolegice. Več raziskav je tudi že pokazalo, da so najuspešnejši poslovni moški in predsedniki držav večinoma precej višji od povprečne višine moških.

Nekaj pa si lahko ogledate tudi v sponjem videu:

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj