Poletje bo klicalo po živih barvah, zato se na njih pripravite že spomladi

Kraljevali bodo odtenki zelene, modre, rdeče …10 barv, ki bo zaznamovalo moško pomladno in poletno garderobo: rdeča, barva rje, zlato rumena, oranžna, barva limete, mint zelena,  olivno zelena, nebesno modra, modro-črna, bež.


Foto: colorsolutionsinternational.aquilosystems.com

K temu lahko dodamo še dve nevtralni: sivo in peščeno, barvo leta 2013 – smaragdno zeleno, ki bo modna tudi v moški garderobi, sivo-zeleno oziroma barvo rožmarina, barvo sivke, kobaltno modro in fuksija rožnato. Modne bodo tudi vse pastelne različice omenjenih barv. Velja, da bo sončno rumena vodilna barva poleti, ki bo tudi izpopolnjevala poletne stile oblačenja.


Yohji Yamamoto, Roccobarocco, Gucci, Moschino, Salvatore Ferragamo, Thom Browne
Foto: weconnectfashion.com

Tudi čista bela bo v moško garderobo prinašala svežino in minimalizem. Modni bodo tudi naravni nevtralni odtenki kot so peščena, rožmarin zelena in odtenki rjave, ki bodo ustvarjali eleganco. Zaslediti bo tudi neonske odtenke.

Živahni in zabavni potiski

Pomlad in poletje bosta čas za nekaj bolj zabavnega in sproščenega. Po sivi in hladni zimi nas čakajo zabavni in živahni potiski: črte se bodo prenovile, zato pozabite na črtast navdih gondoljerjev ali francoske riviere (vodoravne črte), saj bodo črte ubrale popolnoma nov pogled (navpične, diagonalne, vpletene v/med druge vzorce). Nadaljuje se tudi cvetlični trend (da, tudi moškim bodo vladali rožnati potiski, ki pa se bodo lahko izražali tudi kot mozaiki različnih rožnatih potiskov ali motivov z razglednic). V toplejšem obdobju leta bodo uživali tudi ljubitelji živali oz. živalskih potiskov (kačji, leopardji),…


Dirk Bikkembergs, Jean Paul Gaultier, Miharayasuhiro, Alexander Mcqueen, Ymc, Kenzo
Foto: weconnectfashion.com
 

… pa ljubitelji metalnih odtenkov oz. tkanin z metalnimi dodatki, vzorci, precej modni pa bodo tudi moški v najrazličnejših črno-belih potiskih in kombinacijah…


Versace, Shaun Samson, Neil Barrett, Christian Lacroix, John Galliano, Comme Des Garcons
Foto: weconnectfashion.com

Raznoliki kroji, ki prinašajo nekaj novega

Poletni plašč bo moški 'must have' kos letošnje pomladno poletne sezone. Na modnih stezah je bilo zaslediti klasičen dežni plašč ali pisan plašč v vojaškem stilu. Hkrati ta sezona predstavlja tudi pravo športno areno, saj bodo modne bomber jakne, izdelane iz satena, bombaža, na voljo pa bodo v različnih krojih – od 'napihnjenega' in močno potiskanega ali odetega v žive barve, do minimalističnega …


Potiskane bomber jakne bo zaslediti v živih, pa tudi v nevtralnih odtenkih
Foto: 4.bp.blogspot.com

Tudi parka jakne so v tej sezoni veliko bolj sprejete kot leta poprej in delujejo super trendi. Seveda ne smemo pozabiti na blazerje, ki se bodo nosili v poljubni barvi. V poslovnem svetu se bodo nosile kratke hlače in pa nov kroj hlač: dolge, s krojem 'na korenček' ter z visokim pasom. Drugače bodo modne tudi najrazličnejše barvne kratke jeans hlače. Prevladovale bodo srajce, pa polo majice z različnimi črtastimi, rožnatimi vzorci (tudi enobarvne).


Modni kroji hlač in zeleni odtenki
Foto: 4.bp.blogspot.com

Moška moda bo torej bolj udobna in bo izražala posameznikovo individualnost. Gre za čisto krojenje in zanimivo igro proporcev, medtem ko imajo na modne trende velik vpliv tudi športna oblačila in oblačila za prosti čas. Barve in potiski še vedno tvorijo veliko modno zgodbo pomladi in poletja 2013, ki so ji modni oblikovalci vdihnili malo svežine.

Vir naslovne fotografije: 2.bp.blogspot.com

3 KOMENTARJI

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj