­

Moški so v svetu mode vedno bolj v ozadju, toda to ne pomeni, da so njihova oblačila kaj manj senzacionalna. Jesenski trendi za gospode in gospodiče napovedujejo veliko pletenin, usnja in krzna, stroge vojaške kroje, karo vzorce, futurizem in pobalinski dandi stil.

Filmska klasika

Ozko telirani kosi skupaj z dodatki kakršna je žepna ura, gosposki klobuk in ozka kravata delujejo kot bi gledali črno-belo filmsko klasiko kjer imajo gangsterji glavno vlogo. Ti so seveda posodobljeni z novimi kroji ter barvnimi kombinacijami. Črna oprava z obveznimi usnjenimi rokavicami in visokimi škornji pa spominja celo na gotske krvoločneže – vampirje. Rdeča nit je urejena neurejenost: razrahljana kravata in srajca, ki kuka izpod suknjiča.

klasika_1 klasika_2 klasika_3

 

Novodobni dandi

Dandi slog je že kar nekaj časa na modni sceni in to jesen ni prav nič drugače. Široke hlače in oprijet suknjič sta iz mehkega žameta, spremlja pa ju obvezna karirasta srajca. Dodatek za mrzle dni so preposte pletenine ter pobalinska čepica. Sodobnejši dandi nosi suknjič z zašiljenimi robovi ter obveznega metuljčka namesto kravate. Kombinira ju lahko tudi z jeansom.

dandi_1 dandi_2 dandi_3

Minimalizem

Stroge linije, izčiščen izgled in hladne barve, kakršna sta črna in siva, so glavne smernice modnega minimalizma. Poudarek je na uporabi več različnih materialov, ki popestrijo strogost. Svetleče usnje kombiniramo z mat volno in temu dodamo teksturo umetnega krzna ali pa se poigramo z uporabo vzorcev, ki so prav tako minimalistični. Dovolj je že nekaj ravnih črt in preprosta oprava se spremeni v dinamično podobo.

minimalizem_1 minimalizem_2 minimalizem_3

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj