­Več je več

Trend, ki ga je bilo opaziti tudi v ženskih kolekcijah, je plastenje (t. i. layering). To še posebej pride prav v hladnih jesenskih jutrih. Gre za pravilo ‘več je več’ in je pravzaprav edino pravilo, ki tu velja. Spodaj elegantne hlače z robom ali jeans, zgoraj pa vse od karirastih srajc, bombažnih majic in pletenin do usnjenih jaken in krzna (seveda umetnega). Nujni dodatki so dolg pisan šal, volnene rokavice in kapa. Oblačila so lahko barvno usklajena in zasedajo le del barvne palete, lahko pa so resnično pisana in raznovrstna. Pravilo več je več namreč velja tudi pri mešanju barv in vzorcev.

vec_1
vec_2
vec_3Pogled v prihodnost

Čiste linije in nenavadni kroji oznanjajo futurističen videz. Visoki ovratniki, poudarjena ramena, napihnjen izgled, skriti gumbi in uporaba materialov kot so usnje in metalik dodatki, so le nekateri izmed značilnosti tega videza. Podoba še najbolj spominja na filme o Matrici. Oblačila so krojena oprijeto, hladen izgled pa popestrijo nenavadni detajli ter tkanine, ki ustvarjajo teksturo: progaste pletenine, sijoče usnje, mehak bombaž. Črna je najljubša barva futurizma.

futurizem_1
futurizem_3
futurizem_4

Poslovna priložnost

Videz urejenega poslovneža je nujen. Vse se vrti okrog obleke, ki je še vedno klasično krojena, edina sprememba so ožje hlače, popestrijo pa jo barve ter vzorci. Črna že dolgo ni več kraljica službenih obveznosti, zato so tudi srajce ognjeno rdeče, tisti najpogumnejši pa so celotno odeti v eno izmed močnih barv, naprimer modro. Kravata ni več nujna, če pa že, je nekaj posebnega in povezuje celotno garderobo v celoto. Tisti najbolj divji pa namesto suknjiča oblečejo kar usnjeno motoristično jakno.

poslovno_1
poslovno_2
poslovno_3

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj