… žensko telo kot moškim, ki si želijo trajno razmerje. Slednji se osredotočijo na ženski obraz, je pokazala raziskava psihologov. Žensko telo daje znake o stanju njene plodnosti, medtem ko njen obraz daje vpogled v dolgoročno reproduktivno vrednost, kar so pokazale že pretekle raziskave. Nova odkritja pa nakazujejo, da moški, ki si želijo kratkotrajnih razmerij, iščejo ženske, ki so plodne in lahko nadaljujejo vrsto.

­

Medtem pa ženske niso pokazale kakšnih posebnih razlik p­ri izbiri obrazov oz teles, ne glede na to, ali so iskale partnerja za kratek čas in za vedno.

moski_zenske_partnerji2

(Foto: fulldatingtips.com)

V raziskavi so 375 študentom pokazali slike žensk, katerih obraz in telo sta bila skrita, ter jih opisali kot potencialnega kratkoročnega ali dolgoročnega partnerja. Udeleženci so lahko izbrali, ali bodo pogledali obraz ali telo, niso pa mogli pogledati obojega. 25 % moških, ki jim­ je bilo rečeno, naj iščejo žensko za dolgotrajno zvezo, je gledalo telesa potencialnih partnerk, medtem ko je kar 51 % moških, ki so iskali partnerko za kratkotrajno razmerje, gledalo telo.

Raziskovalci zdaj načrtujejo še novo raziskavo, v kateri se bodo udeleženci odločali, ali želijo videti obraz ali telo potencialnih konkurentov, ki bi jim lahko speljali partnerko, kar bo pokazalo, ali se čutijo bolj ogroženi pred ljudmi, ki imajo lepo telo ali ljudmi, ki imajo lep obraz.­

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj