… moški kar dvakrat toliko spolnih partnerk kot jih ima povprečna ženska. V zdravstveni raziskavi, ki so jo opravili v Angliji, so ugotovili, da naj bi imeli moški v povprečju 9,3 spolnih partnerk, ženske pa 4,7.

moski_partnerke

Foto: Alamy

Četrtina žensk je tudi dejala, da so bile v svojem življenju le z enim partnerjem, medtem ko je bilo takšnih moških le 17 %. V raziskavi je sodelovalo 14000 ljudi, v njej pa so ugotovili tudi, da je imela kar četrtina žensk spolne odnose pred zakonsko dovoljeno starostno mejo, 60 % pa jih je priznalo, da niso vedno uporabile kontracepcije.

Glede na to, da so podatki dobljeni s pomočjo ankete, se lahko vprašamo, ali so številke realne, ali so moški morda hoteli izpasti bolj možati in uspešni in so številke priredili malce navzgor, ženske pa manj obsojane s strani mnogih in jih priredile malce navzdol. Kljub sodobnim časom namreč še vedno lahko pogosto zasledimo različen odnos do števila spolnih partnerjev glede na to, ali gre za žensko ali moškega.

4 KOMENTARJI

  1. Tudi jaz mislim, da je razmerje kar pri obeh spolih v povprečju enako. Če en tip spi s 4 ženskami, pomeni da so tudi tiste 4 spale vsaj z njim, pa verjamem da niso vse 4 ostale samske za vedno oziroma niso nikoli več sexale. Lari fari 🙂

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj