Tako naj bi moški, ki želijo izgledati seksi nasprotnemu spolu, morali gledati žalostno, morda celo malce sramežljivo in se ne preveč smejati. Ženske – ignorirajte ta nasvet. Raziskava, objavljena na strani American Psychological Association Journal Emotion, je namreč pokazala, da se zdijo ženskam moški, ki se smejejo, manj privlačni kot moški, ki dajejo vtis, da so nekaj naredili narobe in se tega zavedajo.

V raziskavi so udeležencem pokazali slike nasprotnega spola, nato so jih vprašali, koliko se jim zdijo spolno privlačni glede na izraze na obrazu, ki so jih imeli. Moške, ki so se smejali, so ženske imele za bolj ali manj neprivlačne. Najbrž bi podobno pričakovali za moške, ki so gledale slike žensk, a resnica je popolnoma drugačna – ženske so bile moškim privlačne, če so se smejale. Pravzaprav je bila to najbolj privlačen izraz na njihovih obrazih.

Raziskovalci so priznali, da ne vedo, zakaj tako različno obravnavanje in dojemanje izrazov na obrazu, ena izmed teorij pa je, da morda moški z velikim nasmehom deluje preveč ženstven ali preveč potreben seksa. Izraz, ki nakazuje na sram, pa je gesta, ki terja simpatijo. Zanimivo pa je, da so izraz sramu – tako na obrazu kot tudi telesu – prepoznali kot privlačnen tudi moški pri ženskah.

Raziskava pa je pokazala tudi, da ženske privlačijo \’poredni\’ fantje kot je bil npr. James Dean. Raziskovalci so opozorili še na to, da so preučevali le prve reakcije na izraze nasprotnega spola in da nikakor ne svetujejo moškim, naj zavzamejo ne smejočo se držo v dolgotrajnih razmerjih, kajti v tem primeru se upošteva še veliko več kot le trenutna spolna privlačnost. Zelo pomembno je tudi, da je partner prijetna oseba.

PREBERITE TUDI:

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj