… nočna malce bolj gosta in hranljiva. Pa res potrebujemo drugo gremo zvečer kot zjutraj in če jo, v čem naj se razlikujeta?

PREBERITE TUDI: Takšna je osnovna nega obraza

Ja, koža ima, tako kot tudi naše telo, svoj cirkadijski ritem. Je kompleksni organ, na katerega dermalne funkcije vpliva dnevna ura. Tekom dneva je koža v bolj ‘zaščitniškem stanju’, kjer se bojuje pred škodljivimi UV žarki, onesnaženostjo in podobnimi zunanjimi dejavniki, medtem ko ponoči najbolj deluje imunski sistem kože, ko se koža obnavlja in se celice regenerirajo. Okoli 23h proces mitoza doseže svoj vrhunec ne glede na to, ali že spimo ali ne, zato je pomembno, da skušamo ob 23h že spati in se držimo ustaljenega urnika spanja.

Zato je nujno, da koži tako zjutraj kot tudi zvečer dovajamo koristne, obnavljajoče in antioksidativne sestavine kot so antioksidanti, hialuronska kislina, niacinamid, retinol ipd. – ponoči, da se kar najbolje obnavlja in podnevi, da je kar najbolje zaščitena. Dnevna krema naj vsebuje tudi zaščitni faktor najmanj 15, poleti najmanj 30, če smo veliko zunaj na soncu, da se jo zaščiti pred škodljivimi UV žarki – in to je tudi temeljna razlika med dnevno in nočno kremo.

PREBERITE TUDI: Alfa in beta hidroksi kisline v negi kože

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj