V romantični prestolnici se je minuli teden prav tako zvrstilo veliko svetovnih oblikovalskih imen. Predstavili so kreacije za pomlad/poletje 2013. Ugotavljamo, da bosta prihajajoča pomlad in poletje bolj temačna, a zelo elegantna. Kdo vas je najbolj navdušil?

Nostalgija v stilu osemdesetih – Balmain

Nostalgija nas velikokrat odnese nekam v preteklost, kot je to storila pri Balmainu. Njegove kreacije nas spomnijo tudi na valovanje ali označevanje z zastavicami. No, vračajo se hlače na korenček, pa močno podložena ramena suknjičev, široke hlače,… Predvsem je bilo zaslediti črno-bel stil in popestritev s pastelno rumeno in belo.

pariz_teden_mode_pomlad_poletje_2013_balmain

Čas je za nove začetke – Lanvin

Pri modni hiši Lanvin so napovedali novo obdobje in čas za nove začetke. Kolekcijo je v večini zaznamovala kar črna barva, poudarjanje ramen in pasa. Na koncu modnega šova pa so črno le pregnale prave barve kot so temno zelena, temno vijolična, odtenki rjave, bež,…

pariz_teden_mode_pomlad_poletje_2013_lanvin

Velika in nova zgodba Dior

Raf Simons, ki je letos zapustil modno hišo Jil Sander,  je oblikoval prvo kolekcijo za Dior in na to so vsi nestrpno čakali. Skozi kolekcijo je želel prikazati dediščino Diorja in z vrnitvijo 60 let nazaj, izdelal preproste, stroge kreacije. Motivacija Rafa Simonsa so bili "sex, svoboda, gibanje, čutnost in minimalizem".

pariz_teden_mode_pomlad_poletje_2013_dior

1 komentar

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj