Uokvirite svoje telo v čudovito silhueto

Odličen trik za ožanje postave so barvni ‘bloki’ s katerimi vizualno pričarate kakršno koli obliko svojega telesa. Najbolj pogosto je, da je svetla barva v središču, temnejša pa ob straneh, a to nikakor ni pravilo. Tudi z nasprotnim zaporedjem lahko dosežete naravnost fantastičen učinek. Z dvema ali več barvami se lahko poigravate na majicah, bluzah, srajcah, krilih ali hlačah in enodelnih kopalkah. Preizkusite, navdušeni boste.
 


Barvni bloki so odličen način za oblikovanje postave z oblačili.
(foto: elle.com)

Poudarite pas

Bodite pozorne na to, kako poudarite svoj pas. Glede na svojo postavo in model oblačila poiščite primerno širino pasu, v vsakem primeru pa je pomembno, da pas namestite v najožji del svojega telesa. Slednjega želimo poudariti, kajne?
 


Pravilno poudarjen pas je lahko eden najmočnejših adutov.
(foto: lhj.com in blog.nuffnang.com)

Kombiniranje barv je zelo pomembno

Barve so odličen pomočnik pri usklajevanju postave. Če ste zgoraj širši, kot spodaj, potem izberite temno zgornjo in svetlejšo spodnjo barvo. Če ste zgoraj ožji, potem to barvno razmerje obrnite – temno spodaj in svetlo zgoraj. Pri kombiniranju temnih/svetlih barv, bodite pozorni tudi na to, kje potegnete linijo pasu, kot je omenjeno v prejšnji točki. Pozabite na najbolj varno črno-belo kombinacijo. Poizkusite z barvo lososa, bež in sivimi odtenki, ter svetlomodro in rumeno. Poletje je v mestu, pozdravimo ga z barvami!

Obleke

Z oblekami lahko ustvarimo mini čudeže. Izbirajte materiale, ki se ne oprijemajo telesa ampak padajo lepo ob njem in materiale, ki niso predebeli. Preizkusite obleke, ki definirajo pas kmalu pod prsnim košem, saj boste tako poudarili najožji del telesa in optično podaljšali spodnji del telesa. Zelo lepo lahko stojijo tudi kroji brez (ob hladu se lahko pokrijete z jopico ali suknjičem), s kratkimi ali 3/4 rokavi. Ko boste izbirali obleko, se osredotočite na točke, kamor želite privleči pozornost. So to vaše prsi, ritka, ozek pas ali pa čudovit vrat? Poiščite na sebi del, ki vam je najbolj všeč in preusmerite pozornost nanj. Pri tem vam bodo v pomoč broške, zavezovanje, prevezovanje, naborki, vzorci, gumbi, pentlje, itd … ali seveda izstopajoči dodatki, kot so čevlji, torbice in nakit.
 


Preizkusite obleke, ki definirajo pas kmalu pod prsnim košem. Tako boste poudarili najožji del telesa in optično podaljšali spodnjega
(foto: thestyleconcierge.com)

Dekolte

Ravno prav odkrit dekolte je dobrodošla možnost za vizualno zožanje. Lahko jih kombinirate tudi z rutami ali šali, jopicami ali suknjiči, ki vam dovolijo, da vertikalno poudarite sredinski del telesa in vas lahko v trenutku zožajo ali pomladijo. Odprt dekolte naj ima v izrez, saj slednji dosega vizualno ravnovesje pri postavah s širšimi boki in stegni. 

Spodnje perilo

Izbirajte pazljivo in natančno. Čeprav je včasih težko priznati, da potrebujemo večjo številko, vas ta napaka lahko stane dobrega videza. Vse obline, ki puhtijo izza premajhnih robov hlačk in nedrčkov, vam optično takoj dodajo nekaj kg preveč. Ne varčujte preveč pri spodnjem perilu in ga ne kupujte na hitro. Če niste prepričani v optimalno številko se v specializiranih prodajalnah vedno lahko obrnete po pomoč k prodajalkam.
 


70 odstotkov žensk nosi napačno velikost nedrčka.
(foto: thefashionablehousewife.com, thestyleconcierge.com )

Pravilna velikost oblačil

Oblačila vam morajo biti prav in pika! Vse preveliko ali premajhno bo izničilo ves ostali trud. Zato si še ta trenutek naredite levjo uslugo in zavrzite oblačila, ki niso ustrezna za vašo predstavo. Še bolje, podarite jih tistim, ki jim bodo prišla res prav.

Malo za šalo, malo zares

Ena izmed modnih hiš je objavila tudi seznam najbolj pogostih ‘trikov’ za bolj vitek izgled, ki jih uporabljajo ženske po svetu.
 1. Spodnje perilo za oblikovanje postave
 2. Črna barva
 3. Slojenje vrhnjih oblačil
 4. Visoke pete
 5. Vlečenje trebuščka navznoter
 6. Vzravnana drža
 7. Podloženi nedrčki, ker povečajo dekolte in vizualno zožajo pas
 8. Široke tunike, majice in bluze
 9. Vodoravne črte
 10. Manj hrane na dan dogodka
 11. Umetna porjavitev
 12. Velik pas
 13. Hlače ali kavbojke z visokim pasom
 14. Postavitev med ljudmi pri fotografiranju
 15. Nošenje velike torbice
 16. Pajkice
 17. Druženje z obilnejšimi od sebe
 18. Visoka pričeska, da bi izgledali višje
 19. Velika pričeska, ki zasenči pozornost postave
 20. Močan make-up, ki pritegne pozornost s postave na obraz
 21. Velika sončna očala, ki obraz optično pomanjšajo

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj