Ker se nam z veliko hitrostjo približujeta pomlad in poletje, je čas, da se posvetimo modnim trendom, ki jima bodo vladali. Najprej bomo pozornost posvetili trendom, ki določajo samo strukturo oblačil, nato materialom, barvam, vzorcem in nazadnje še modnim dodatkom.

Silhueta letošnjih pomladno-poletnih oblačil je razgibana in valujoča, kot bi bila v popolni simbiozi z nežnim vetrom, ki jo obdaja. Trendi se skorajda izogibajo ravnih linij, če so že uporabljene, njihovo resnost omili volumen in razgibanost pripadajočega kosa oblačila. Pri zgornjih delih prevladujejo kroji z naramnicami in V-izrezi, kjer naramnic ni, so aktualni okrogli ali ovalni vratni izrezi. Topi in majice so lahko široki ali ozki, odvisno od kombinacije in vašega stila. še vedno veljajo nasprotja (široko-ozko), kar pa ne pomeni, da se jih morate strogo držati.

mtpp2005_alice_roi 
Alice Roi 

Pri hlačah je skoraj obvezno v svoji garderobi imeti vsaj ene kratke hlače, pa naj bodo ozke ali široke, pomembno je, da so zares kratke. Nekateri kreatorji so ponovno obudili 3/4 in 7/8 dolge hlače, seveda pa so trendovske tudi dolge. Kroji hlač se vedno bolj ožajo, vendar popolnoma ozke hlače še vedno niso absoluten trend. Tako lahko izbirate med hlačami, katerih hlačnice so zelo oprijete, malo manj oprijete ali široke, vendar pa naj bodo široke hlače ravno krojene in spuščene nizko na boke.

Letos je pravi hit asimetrija, predvsem pri krilih in oblekah, pa tudi topih. Pojavlja se v smislu plapolajočih materialov, asimetričnih krojev, valovitih robov, večplastnosti, ovijanja materialov ali gubanju določenih delov oblačila, pri čemer je pomembno, da noben del oblačila ni popolnoma enak drugemu. To je doseženo z delitvijo oblačil na več kosov, volani, gubami, draperijami, itd. Pri krilih in oblekah dolžina ne igra posebne vloge, le popolnoma dolge obleke so skorajda rezervirane za svečane priložnosti.

mtpp2005_bcbg_max_azria
BCBG Max Azria

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj