Japonski proizvajalec iger Sega je namreč skupaj s kozmetičnim koncernom Shiseido razvil rešitev, ki bo uporabnikom igralnih konzol Nintendo DS omogočala nasvete glede ličenja. Tako imenovana rešitev Projekt Lepota (­Project Beauty), ki jo bodo na Japonskem začeli prodajati 27. novembra, bo s pomočjo skenirne naprave naredila digitalne posnetke uporabnikovega obraza ter jih poslala v igralnik DS.

­­Modni svetovalec Nintendo DS Project Beauty­­­

Programska oprema, ki bo skupaj s skenirno napravo stala okrog 55 dolarjev, bo nato analizirala obliko in položaj oči, ustnic in drugih delov obraza. Na podlagi tega bo uporabnikov obraz razporedila v eno od štirih kategorij obrazov ter potem pokazala uporabnikov obraz brez ličil in predlagano ličenje.

Pri tem proizvajalci pravijo, da lahko isti uporabnik dobi več različnih napotkov za ličenje za različne priložnosti, od poslovnih do zmenkov in uradnih srečanj. Ciljna skupina so ženske v 20. in 30. letih, pri čemer proizvajalec dodaja, da je igralnik Nintendo DS proti pričakovanjem pritegnil tudi tovrstne uporabnice.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj