Ker je ta en kos zelo pomemben in boste v njem kar več mesecev, le poskrbite za to, da vam bo čim udobneje.

Pri izbiri plašča naj vam bodo pomembni:

  • slog: kaj ustreza vašemu modnemu stilu (klasični, moderni, vintage, …),
  • tekstura: to sezono je na primer zelo v trendu krzno, ampak morate vedeti, ali je primerno za vašo postavo (v kolikor ste manjše in močnejše rasti, naj bodo krzneni plašči s čim manj volumna).
  • dolžina: kaj boste v večini nosili zraven plašča? Večinoma hlače in kavbojke, ali krila in obleke? Pomislite na to, kakšna dolžina bo boljše pristajala večini vaših kosov, dolžina pa je v veliki meri povezana tudi z vašo višino (če ste manjše rasti, bo primernejši krajši plašč).
  • barva: izberite barvo plašča, v kateri se boste res počutili dobro. Zavedati se morate, da to ni kos, ki ga boste lahko zlahka zamenjali. Spremljal vas bo več mesecev zato ga res izberite v takšni barvi, ki vam je blizu.

Kakšni plašči pa so v trendu?

'Odeja' plašči

Lahko jim rečemo kar odeja plašči, ker res spomnijo na trenutke, ko se ogrnemo s toplo odejo. Zdaj ste lahko toplo oviti v stilu, saj so ti kroji plaščev topli in udobni – takoj za trenutki udobja v topli postelji. Če vam bo kroj preširok, ga lahko zavežete s kakšnim pasom.

Kombinirani

V trendu so tudi malo drugačni – kombinirani iz več različnih materialov. Tako ste že zagotovo zasledili kombinacijo volne in usnja, mogoče pa je tudi kaj drugega – od umetnega krzna, do prešitega materiala s puhom … Lahko bi rekli, da so prava modna poslastica. Svoj plašč lahko kombiniran naredite tudi po svoje: ko bo najbolj mrzlo čezenj oblecite še pončo – 'must-have' kos letošnje jeseni in zime, ki vas bo dodatno ogrel.

Krzneni in mehki

Nosijo se tudi plašči iz umetnega krzna ali drugih kosmatih, mehkih materialov najrazličnejših barv in potiskov.  Predvsem so zelo modni in se lepo podajo k usnju, modnim klobukom. Z njimi boste brez dvoma ustvarili dober stil.

Enostavni

Modni so povsem elegantni, minimalistični, preprostega teliranega kroja. Pozornost je na detajlih – dobro krojenem ovratniku in žepih, so pa popolna eleganca in ga boste nosili večno, zato ga vsekakor morate imeti v omari in vam bo služil vsako sezono. Odlična kombinacija s salonarji!

Živahnejših barv

Ni pravila, da morate v kolikor je zunaj mrzlo, nositi samo puste, večinoma temne barve. Zelo modni so letošnjo sezono barviti plašči, še posebno v nežnih pastelnih barvah, zato boste zasledili veliko pastelno modrih, rožnatih (ena top barv jeseni in zime 2014/15) itd..

50 odtenkov sive

Sivi so to jesen in zimo še posebno zelo trendi. Lahko si omislite temnejšega sivega, ali pa zelo svetlega, ki bo lepo dopolnjeval vsakodnevne kombinacije.

Karirasti

Stari dobri karo se je sedaj povabil tudi na plašče in pravzaprav na njih izpade prelepo. Karo vzorec je na plašču ravno prav, da ni ta preveč dolgočasen, hkrati pa ne preveč pisan, ker ga bomo tako lažje kombinirali. Prav tako karo tudi ustvarja brezčasne elegantne kombinacije. Če ga boste izbrali v rdeči ali svetlo roza različici, boste ujeli dva trenda v enem, saj sta obe barvi v letošnji sezoni zelo modni.

 

O nakupu kakšnega kroja razmišljate oz. katerega boste nosile to sezono?

Foto: thezoereport.com

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj