Nova sezona bo spet polna toplih pletenin v obliki šalov, rokavic in pokrival, usnjenih dodatkov, krzna in bogatega nakita. Torbe, velike ali male, so tokrat okrašene z neti ali krznom ter v živih odtenkih, ki popestrijo turobne dni.

Torbe

Velike torbe, v katere ženske tako rade spravimo vse kar bomo potrebovale čez dan, so dobile nove oblike. Pri Akrisu je to trapez v retro preobleki, pri Diorju vreča z naborki, pri Burberryu pa kvadrat. Vsem je skupno to, da jih namesto na rami, sedaj nosimo v rokah. Manjše torbe in večerne torbice so prevzele vlogo dekoracije. Zavite so v čudovito umetno krzno, prekrivajo jih nežna peresa ali prav posebni barvni odtenki, naprimer gorčično rumena, pudrasto roza in rumeno-zelena. Še posebej so v trendu vse torbe, ki se zgledujejo po vintage torbah v obliki aktovk in šolskih torb, veliko je tudi ruzakov.

Pokrivala

Letošnjo jesen in zimo bomo nosile predvsem pletene kape, ki so lahko okrašene z alpskimi vzorci ali razigranimi cofi. Take kape so večinoma dovolj velike, da jih lahko nekoliko nagubamo, kar ustvari sproščen videz. Nosimo jih lahko tako k casual opravi kot k bolj elegantnim oblačilom. Vsako leto so bolj opazna krznena pokrivala oziroma kučme, ki so tudi vse bolj barvite in elegantne. Eno takšnih najdemo pri Jean Paul Gaultierju. Novost so trakovi prekriti z bleščicami ali v lateks izvedbi, najbolj funkcionalni pa so gotovo spleteni v masivno kito.

Rokavice

Usnjene damske rokavice bodo to zimo preglasile ljubke pletene rokavičke. Raznobarvno usnje sega čez komolce ali pa je nagubano malo višje od zapestja. Dodani so jim razni dekorativni paščki in krzneni dodatki. Običajne pletene rokavice so nadomestili takoimenovani grelniki za roke ali rokavčki, ki so pravzaprav rokavičke brez prstkov. Preprosto jih lahko nadenemo čez več plasti oblačil, modne pa so v vseh barvnih odtenkih.

Šali

Tako preprost a skoraj nujen zimski dodatek je vsako leto nekoliko daljši. Letos sega že skoraj do tal, zaradi velikosti pa ga lahko uporabimo tudi kot ogrinjalo in dodaten kos vrhnjega oblačila. Najlepši so pleteni in s tradicionalnimi vzorci aplskih dežel, enkrat oviti okrog vratu in prosto spuščeni na obeh koncih. Lahko ga tudi fiksiramo s pasom, tako kot so to storili pri D&G-ju. Če želimo ustvariti volumen, ga nekajkrat ovijemo okrog telesa ali pa uporabimo »neskončen« šal. Za posebne priložnosti lahko izberemo nekoliko bolj prefinjeno različico iz krzna.

Nakit

Pri nakitu ni veliko novega. Še vedno velja pravilo več je več, kjer nanizamo skupaj čim več kosov, pa naj gre za ogrlice, zapestnice ali prstane. Kosi so lahko različnih oblik in podobnih barv, upoštevati moramo le to, da je stil isti. Jesen je čas za kreativnost. Namesto običajnega nakita lahko uporabimo tudi spletene vrvi, usnjene paščke, ptičja peresa in prepleteno pvc plastiko. Nakit, ki ga izdelamo sami ima tako letos še dodatno vrednost. Ne pozabite pa tudi na bogate in pisane broške iz babičine skrinje, ki so še posebej trendi.

Drugi dodatki

Pasovi, ki do bili do sedaj različnih oblik in širin, so letos večinoma zelo tanki. Prevzeli so elegantno obliko, ki so jo prevzeli tudi pri Isabel Marant in Ferragamu. Nosimo jih lahko tako na boku kot tudi višje v pasu, v vseh mogočih barvah in stilih. Novost, ki smo jo opazili pri Chanelu, D&G-ju, Moschinu in nekaterih drugih je črna pentlja, ki je zamenjala bolj uniformirano kravato. Nosimo jo k beli srajci in ozkemu krilu.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj