Dihajte, dihajte, saj je resnica precej drugačna. 
 

Mit številka 1: Eden od dveh zakonov se konča z ločitvijo

Ne glede na to, ali sta s partnerjem skupaj že od najstniških let ali pa imate le vrtoglavo romanco, so vas prijateljice verjetno že opozorile (ali pa vas še bodo) na 50 % statistiko. Torej so vaše možnosti za srečo v zakonu s srečnim koncem povprečne. Ne bi rekli. Stopnja ločitev se že vse od 80. let zmanjšuje. Stopnja znaša nekje 40 % in seveda ne smete pozabiti na tiste ljudi, ki se vedno znova poročajo, le-ti višajo ta odstotek. Plus ne pozabite, statistika kaže, da se kar dve tretjini ločitev zgodi na žensko zahtevo. 
 

 

Mit številka 2:  Skupno življenje pred poroko zmanjša možnost za kasnejšo razvezo

To je dejstvo. Vsekakor je življenje z nekom pred poroko zaželeno, saj se partnerja navadita na sobivanje, sprejmeta navade drug drugega … in predvsem rpeverita, ali sploh lahko živita skupaj. Pripravita se na življenje po poroki. Skupna vselitev mora biti načrtovana in premišljena. V kolikor do nje pride po slučaju ali ker preprosto ni bilo druge izbire, to lahko zelo oteži zadeve.
 

PREBERITE TUDI: 4 razlogi, zakaj je ostati v nesrečnem zakonu slabše kot ločitev

 

Mit številka 3: Druga zakonska zveza ima večjo možnost za preživetje kot prva

Mit se zdi precej logičen, vendar je zopet samo mit, saj statistika kaže, da se kar 67% drugih zakonov konča z razvezo. Zanimivo kajne? Mislili bi si, da gre človek v drugi zakon bolj previdno in da se je iz prvega veliko naučil, predvsem stvari, na katere mora biti pazljiv. Verjetno je temu tako, ker nas ločitev ne nauči kako izbrati partnerja, ali kako sami biti boljši partner, nauči nas samo kako se razvezati in če gre enkrat, zakaj ne bi šlo dvakrat?
 

PREBERITE TUDI: Nezvestoba: največje izdajstvo s strani partnerja

loading...


2 KOMENTARJI

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj