Mila Kunis in Ashton Kutcher očitno sodita med bolj osveščene starše, saj ne pretiravata z umivanjem svojih otrok (niti sebe) z detergenti.

Par, ki sta sicer starša hčerki  Wyatt Isabelle, 6, in sinu z imenom Dimitri Portwood, 4, je razkril, da ne verjame v vsakodnevno umivanje otrok z milom. Tema je prišla na plano, ko sta njuna gostitelja, Dax Shepard in Monica Padman, v oddaji začela pogovor o tem, kako pogosto se tuširata.

46-letni Dax je dejal 33-letni Padman, da si ne bi smela vsak dan povsem odstraniti naravne zaščitne plasti s kože z milom ter da voda zadostuje. In Kunis, 37, in Kutcher, 43, sta se strinjala.

“Ne morem verjeti, da sem v manjšini, da si pod prho namilim celo telo vsak dan. Kdo vam je rekel, da se ne umivajte?” je vprašala Padman, na kar je Kunis odgovorila “ko sem bila otrok, nisme imela niti tople vode, zato se nisem veliko prhala.”

“A ko sem dobila svoje otroke, jih tudi ne milim vsak dan,” je nadaljevala. “Nikoli nisem bila eden tistih staršev, ki kopajo svoje novorojenčke – nikoli.”

Kutcher se je strinjal z njo in dodal: “Takole je s tem: če vidiš, da so umazani, jih umiješ z milom. Če ne, nima smisla.”

Da pretiravanje umivanja z mili oz. detergenti škoduje, čedalje pogosteje opozarjajo tudi zdravniki in pediatri, saj s kože odstrani zaščitni kislinski in maščobni plašč, to pa vodi v izsušeno kožo in lahko tudi ekceme in alergije. Ameriško dermatološko združenje ima celo na svoji spletni strani navedeno, da otrok ni potrebno vsakodnevno kopati, temveč enkrat ali dvakrat na teden.

Kar se tiše higienskih navad Mile in Ashtona, sta povedala, da ne uporabljata detergentov vsak dan po celem telesu. “Umijem si pazduhe, stopala in mednožje in nikoli nič drugega,” je povedal Kutcher. “Imam eno trdo milo, ki služi vsemu in to je vse.”

Si pa oba vsak dan umijeta obraz – Ashton zgolj z vodo, medtem ko si ga Mila umije dvakrat na dan.

PREBERITE TUDI: Novorojenčki in otroci, izpostavljeni umazaniji, imajo manj alergij in astme

loading...


PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj