Da mikrovalovne pečice ali skrajšano mikrovalovke, kot jih imenujemo, niso ravno nedolžne in zdravju neškodljive, že dolgo ni več skrivnost. A njihovi izjemno škodljivi učinki se vedno znova potrjujejo in hkrati odkrivajo nove.

Če hrano pripravite v mikrovalovni pečici – pri tem ni pomembno, ali gre zgolj za segrevanje ali kuhanje – se sprožijo kemijske reakcije, ki uničijo ključna in za zdravje tako zelo pomembna mikro hranila.

Mikrovalovna pečica skoraj v celoti uniči vse vitamine in fito hranila, ki skrbijo za, ohranjajo in vračajo naše zdravje. In to v že tako, zaradi sodobne pridelave, osiromašeni zelenjavi. Že tako s prehrano ne dobimo več skorajda nič hranil, ki jih zaradi sodobnega, stresnega načina življenja potrebujemo več; potem pa se še tisto malo uniči s kuhanjem in, še huje, z mikrovalovi.

Posledica? Hrana, polna praznih kalorij, ki ne vsebuje ne vitaminov, ne fito hranil, ne vlaknin. In posledica posledice? Bolezni.

Vitamini in fitohranila so izjemno občutljive molekule, ki jih vročina kaj hitro uniči. To tudi razloži, zakaj je sveža, nekuhana hrana, toliko bolj zdrava. Raziskave so tako pokazale, da priprava hrane v mikrovalovni pečici uniči kar 98 odstotkov proti-rakavih učinkovin v brokoliju.

Mikrovalovi delujejo tako, da aktivirajo vodne molekule v hrani, s čimer se toplota ustvarja od znotraj navzven namesto obratno. Kot posledica se celice hrane tako povsem uničijo – pride do skorajda popolnega molekularne razgradnje vitaminov in fitonutrientov. Tako uničena hrana pospešuje nastanek bolezni.

PREBERITE TUDI: Zdrav način življenja se dolgoročno obrestuje

Hrana je videti normalna

Zaradi česar večina težko verjame, kako zelo uniči mikrovalovka hrano, pa je dejstvo, da je hrana videti povsem normalna. A na celičnem nivoju je tako, kot bi vrgli atomsko bombo. Molekularna struktura je povsem uničena, spremenjena, kar se pokaže pod mikroskopom. Če bi videli, kakšna je ta hrana pod mikroskopom, je ne bi spravili vase niti grižljaj, trdijo znanstveniki.

Hrana in rak ~ rak in hrana

Da ima življenjski slog, sploh prehrana, izjemen vpliv na nastanek rakavih obolenj, potrjujejo neštete raziskave. Po podatkih, zbranih med letoma 2010 in 2012, bo kar 40 odstotkov ljudi nekega dne dobilo diagnozo rak.

Najpogostejše oblike rakavih obolenj so rak dojk; rak pljuč ter rak prostate. Rak je izjemno huda in težka bolezen, ki se pogosto konča tragično in ki ne prizadene le bolnika, temveč celotno njegovo družino in okolico. Zato je toliko bolj pomembno, da se zavedamo pomembnosti zdravega načina življenja in odločitev, ki jih sprejmemo v zvezi s tem.

Garancije, jasno, ni, a veliko lahko naredimo sami, če se izognemo vsaj tistim strupom, ki se jim lahko. To so nezdrava, predelana hrana; sladkor; umetna sladila; umetne arome in barvila v hrani; stres; strupeni kozmetični izdelki, vključno z mnogimi kemičnimi UV filtri, ftalati, formaldehidom, triklosanom ipd.

PREBERITE TUDI: Sladkor, ubijalec moderne dobe

Če zbolimo

Če se zgodi, da zbolimo za rakom, pa priporočamo ogled filma ‘Resnica o raku’. Ty Bollinger se je po lastni težki izkušnji, ko je zaradi raka izgubil očeta, posvetil raziskovanju rakavih obolenj in nastal je izjemni dokumentarec ‘The Truth About Cancer‘, ki je mnogim odprl oči. Lansiran je bil preteklo leto in medtem, ko so ga s strani določenih industrij sponzorirani mediji v celoti zignorirali, je doživel izjemen uspeh. Resnice se ne da zatreti, v dokumentarnem raziskovalnem filmu pa boste prišli do vseh potrebnih informacij.

Zavrzite …

Zavrzite mikrovalovko. Zavrzite oz. ne kupujte predelane hrane (preprosto pravilo: če je v obliki, v kakršni ne najdete v naravi, pojdite mimo, pustite na polici). Ne uživajte sladkorja in umetnih sladil. Jejte čim več sveže (tudi ne kuhane) hrane. Izogibajte se stresu. Redno se rekreirajte – izberite šport, ki vas veseli.

In … imejte se radi.

PREBERITE TUDI: Strokovno mnenje: umetna sladila so škodljiva

 

2 KOMENTARJI

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj