Kako zaspati v 1 minuti?

Ali morda sodite med tiste, ki se ponoči po približno 4 urah zbudijo in najmanj pol ure pa celo do 2 ur ne morejo zaspati? Brez skrbi, imamo preverjeno rešitev za vas, ki jo priporočajo svetovni strokovnjaki in ki jo je uspešno preizkusilo že na tisoče nespečnežev.

Metoda 4-7-8 ali metoda sproščujočega dihanja

Gre z tako imenovano 4-7-8 metodo, ki je preprosta, učinkovita, ne zahteva dolgotrajnih priprav in učenja in deluje takoj. Izvajate jo lahko v katerikoli poziciji, a najbolje je sede z ravnim hrbtom (ko se je še učite) ali leže, da takoj zaspite.

Postopek

1. Jezik nastavite ob tkivo tik za sprednje zobe, kjer naj ostane ves čas dihanja. Dihali boste skozi usta, tako, da boste vlekli zrak okoli jezika.

2. Skozi usta izdihnite ves zrak, tako, da ob tem spustite zvok izpihovanja zraka.

3. Zaprite usta in tiho vdihnite skozi nos, pri tem v mislih štejte do 4.

4. Zadržite zrak in ob tem štejte do 7.

5. V celoti izdihnite skozi usta, tako, da se sliši izdih in ob tem štejte do 8.

To pomeni en vdih in izdih, sedaj pa cikel ponovite 3-krat (skupaj torej 4-krat).

Strokovnjaki poudarjajo, da je metoda zadrževanja zraka (ko štejete do 7) izjemno pomembna, saj se s tem omogoči kisiku, da napolni pljuča in nato cirkulira po telesu. S tem ustvari sproščujoče učinke.

Ali metoda deluje?

Nekateri, sicer redki posamezniki so poročali, da jim ni pomagala, da bi zaspali, so se pa menda sprostili in umirili, kar je prav tako vodilo v hitrejši spanec. Deluje menda podobno kot meditacija in ima torej tudi delno podobne sproščujoče učinke. Priporočajo, da se metodo vadi 2-krat na dan okoli 2 meseca in postala bo rutina, tako, da boste zares v trenutku zaspali. Dlje kot jo boste vadili, bolj jo boste obvladali, bolj bo spontana in posledično bolj učinkovita.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj