“Moja mati, utelešenje elegance in miline, je bila zgled prave ženske,” je nekdanja prva dama dejala v četrtek v cerkvi The Church of Bethesda-By-The-Sea v Palm Beachu na Floridi, kjer je bil pogreb.

Nekdanja manekenka se je Knavsove spominjala kot nežne babice, ki je njenega in Trumpovega sina Donalda Barrona zasipala “z naklonjenostjo, osvetljevala njegov svet z ljubeznijo, nežno skrbjo in neomajno predanostjo”.

“Utelešala je najboljšo mater, ženo, babico, taščo, pravi svetilnik ljubezni in razkošja v naših življenjih,” je nadaljevala.

53-letna Melania se je spominjala, da je poslušala mamine zgodbe o njenih dneh v modni industriji, ko je potovala v Pariz in po Evropi, jo učila vrednosti “couture” in se tudi sama zaljubila v modo.

“Bila je ustvarjalka sanj in za vedno sem ji hvaležna za lepoto, ki jo je prinesla v moje življenje. Od vodenja gospodinjstva do uresničevanja lastnih ambicij v modi, nikoli ni nehala presenečati s svojo vzdržljivostjo in odločnostjo.” 

Melania je poudarila tudi, da je njena mati sprejela svoj “privilegij” in leta 2018, ko je bil 77-letni Donald predsednik, postala ameriška državljanka skupaj z njenim očetom Viktorjem Knavsom.

“Prisegla je, da bo prispevala k spremembam v svetu, polnem negotovosti,” je nadaljevala in dodala, da je bila Amalija njena in Donaldova največja podpornica, ko je bil na položaju od leta 2017 do 2021.

“Imela je izvrsten občutek ponosa, ko je moj mož postal predsednik Združenih držav in ko sem se podala na veliko odisejado ter kot prva dama prepotovala vse kotičke sveta.”

“Moj oče, moja sestra, Barron, Donald in jaz se bomo za vedno spominjali odmevov našega smeha, ki smo ga z našo ljubljeno babi delili na družinskih večerjah in potovanjih. Njeni pogovori so potekali brez napora, krasila sta jih milina in šarm. Nobena tema ni bila prepovedana,” je nadaljevala.

Melania je še dodala, da je bila Amalija več kot le mama, ampak tudi “prijateljica” in “samozavestna”, ki je bila “žarek svetlobe v najtemnejših dneh”.

“V njeni prisotnosti se je zdelo, da svet prekipeva od radosti,” je nadaljevala. “Praznovala je naše uspehe in nam v kaotičnih časih nudila neomajno podporo. Najina vez je bila nezlomljiva.”

Nekdanja modna oblikovalka je ob zaključku poklona ostala zbrana in dodala, da je bila njena mama “nenadomestljiv zaklad”. “In za to sem ji v celoti hvaležna. Počivaj v miru, moja ljubljena mamica,” je zaključila.

Melania je 9. januarja na X objavila, da je Amalija umrla v 78. letu starosti po preboleli nerazkriti bolezni. Družinska matriarhinja je “zelo zbolela” okoli božiča, zaradi česar Melanije ni bilo na družinski fotografiji družine Trump.

PREBERITE TUDI: Mamo Melanije Trump so pokopali v ZDA

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj