Odvetnik Meghan Markle in princa Harrya je povedal, da “bosta vojvoda in vojvodinja Susseška vložila tožbo, da bi zaščitila pravico njunega sina do zasebnosti v lastnem domu. Meghan Markle in princ Harry bosta po pravni poti dosegla, da bosta imela pravico, da imata v lastnem domu lahko mir in zasebnost.”

V dokumentih je njun odvetnik, Michael Kump, povedal, da so se za ta korak odločili potem, ko je neznani fotograf prodajal fotografije njunega 14-mesečenega Archieja, ki naj bi bile posnete zunaj v Malibuju. A odvetnik trdi, da Archie ni bil nikjer zunaj, sploh pa ne v Malibuju, ter da je iz fotografij jasno razvidno, da so posnete na njihovem vrtu doma – seveda ne da bi Meghan in Harry to vedela.

Poleg tega je kraljeva družina doživela vdor v zasebnost s pomočjo uporabe dronov, helikopterjev in podobnih naprav – in to kljub temu, da so vse obdali z mrežo in ograjami. Odvetnik je nadaljeval, da “Meghan in Harry ne vesta, kdo je kršil njuno pravico do zasebnosti, da je posnel fotografije njunega sina, da jih sedaj skuša prodati medijem.” A bosta zahtevala od sodišča, da jima razkrije storilca.

Par bo sicer zahteval plačilo odškodnine in pravico do fotografij ter pravicoo di zasebnosti, da nihče in na noben način ne bo mogel dostopati ali fotografirati družine v domačem okolju.

PREBERITE TUDI: Princ Harry se sooča s težkimi časi, je izdala njegova slavna prijateljica

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj