Masaža je naravna metoda zdravljenja in ohranjanja zdravja ter lajšanja bolečin. Z njo vzpostavljamo ravnovesje v telesu in duši. V svetu, kjer vladata stres in tekmovanje, je masaža še kako potreben način sproščanja in vzpostavljanja ponovnega ravnovesja. S plemenito umetnostjo dotika se vračamo k govorici, ki je skupna vsem. Dotik nam daje občutek bližine sočloveka, sprejetosti, zaupanja in napolnjuje našo čustveno izpitost. Zakrčitev telesa pogosto izvira iz pomanjkanja čustvene odprtosti, kar vodi v čustveno izolacijo. Človek v izolaciji težko sprejema in daje, zato se počuti odrinjenega, nesprejetega in sčasoma začne zavračati tudi dotik. S pomočjo masaže lahko človeku na varen način ponovno vzpodbudimo zaupanje do ljudi, ga odpremo skozi dotik, pri tem pa se z njim čustveno ne zapletamo.

­masaža telesa­

V zgodovini človeštva je masaža vedno našla svoje mesto v družbi. Že stari kitajski zapisi omenjajo masažo, v času stare Grčije in rimskega cesarstva je bila del vsakodnevnega življenja. Stare kulture Vzhoda so razvile veliko različnih tehnik. Masaže se med seboj razlikujejo po filozofiji, namenu in načinu izvajanja.

Z masažo:

 • sproščamo otrdele in bolne mišice;
 • osvobaja nas vplivov stresa, glavobolov in nespečnosti;
 • čisti površinski sloj kože;
 • vpliva na delovanje notranjih organov (širjenje krvnih žil, boljša presnova…);
 • spodbuja naše potenciale;
 • ugodno vpliva na regenerativno sposobnost organizma in na sposobnost  samozdravljenja.

Je umetnost uporabe dotika, s katero se vzpostavi ravnovesje na vseh ravneh. S pritiski, udarjanjem in gnetenjem nas sprošča, poživlja, krepi telo, ter tako vpliva na kožo, mišice, okostje in krvni obtok. Povzroča lahko tudi globoke čustvene in duševne spremembe.

Če je katera od energijskih poti (meridianov) zaprta ali deluje neharmonično, se to najprej pokaže v pomanjkljivem ali povečanem pretoku energije v tem predelu energijskega toka. S stimuliranjem akupresurnih točk se ponovno vzpostavi ravnotežje.


Masaža stopal – refleksoterapija

Je masaža stopal, na katerih so točke, ki so povezane s celim telesom. S pomočjo zemljevida stopal, kjer ležijo refleksne točke organov, lahko stimuliramo organ in zaznamo nastajajoče spremembe.

Kadar energija zastaja, oziroma je telo v neravnovesju, se na refleksnih točkah ustvarijo zrnca ali kristalčki odpadnih snovi, zato te točke postanejo občutjive in včasih boleče na dotik. Z masažo raztopimo ta zrnca in zopet vzpostavimo pretok energije.

Shiatsu

Stara japonska masaža sprošča  in uravnoveša pretoke energij v energijskih poteh – meridianih.

Kaj je posebnost našega pristopa?

V zavodu Asia Tuma izvajamo celostno masažo, kar zaobjema procese na vseh inteligencah, ki so znotraj nas. Poleg masaže terapevtka izravna vaše energijsko polje in če želite, vam lahko svetuje, kako si sami pomagate pri določenih nepravilnostih delovanja telesa. Za informacije se obrnite na novak.barbara@siol.net

Tečaj masaže

Organiziramo 20 urne tečaje na katerih se naučite osnov masaže, osnov aromaterapije in  kako razvijati svojo intuicijo. Cena tečaja je 240 EUR. Tečaj vodijo Barbara Novak, Ksenija Demič in Mihaela Klarič.

Informacije: novak.barbara@siol.net, 040 726 318

1 komentar

 1. Iskreno se strinjam s celim člankom. Dejstvo je, da je bila masaža ena prvih načinov zdravljenja sočloveka.

  K že napisanim pozitivnim lastnostim masaže, bi le dodal še sledeče.

  Fizični in Psihični učinki masaže

  * sprostitev telesa,
  * odkrivanje občutljivih področji in preprečevanje nastanka resnih poškodb,
  * zavedanje telesa,
  * pospeševanje metabolizma,
  * raztezanje in sprostitve napetih mišic,
  * raztezanje veznega tkiva,
  * stimulacije izločanja endorfinov (t.i.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj