mangostin_s

… protivnetno delovanje in tako debele ljudi ščiti pred nastankom bolezni srca in ožilja in diabetesa. V raziskavi so namreč ugotovili, da mangostin znižuje stopnjo reaktivnega C-proteina v telesu.

Dr. Jay Udani z Medicus Research iz Kalifornije je sodeloval s skupino znanstvenikov, ki so izvedli randomizirano dvojno slepo placebo raziskavo, o kateri je povedal: "Ljudjem, ki so spili več kot pol litra mangostinovega soka na dan, se je stopnja reaktivnega C proteina občutno zmanjšala – in sicer kar 1,33 mg/l v primerjavi s placebo skupino, kjer jim je celo narasla za 0,9 mg/l.

Vnetni procesi, ki se jih meri s pomočjo prisotnosti reaktivnega C proteina v telesu, so nakazilo kardiovaskularnih bolezni in metabolnega sindroma. Če se vnetne procese v telesu zmanjša, kar je vedno osnovni cilj, se zmanjša tudi nevarnost za nastanek raznih bolezni sodobnega časa – in boljša opcija kot sintetični farmacevtski pripravki so nekatere naravne snovi, saj imajo manj ali celo nič stranskih učinkov. Eden izmed njih je mangostin. Po besedah dr. Udanija bodo potrebne še nadaljnje raziskave, da ugotovijo še ostale pozitivne učinke mangostina ter idealno količino za učinke.
Mangostin je na voljo v obliki naravnega prehranskega dopolnila.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj